Leren hoekbank

Een leren hoekbank als statement item

Na een lange dag is er niets zo lekker dan neerploffen op een leren hoekbank. Het is dan ook een item dat we veel terugvinden in het interieur. Doordat het een van de grootste items is in de woonkamer bepaalt deze vaak ook de stijl van de woonkamer. Het vult de ruimte en zorgt dat je een echt statement item hebt. 

Een voordeel van een hoekbank leer is dat deze lang mee gaat. Naast dat het materiaal namelijk erg duurzaam is, is leer een tijdloos materiaal. Wanneer je dus gaat voor een leren hoekbankstel weet je zeker dat je nog jaren goed zit. Letterlijk en figuurlijk!

Ga voor warmte met een leren hoekbank cognac

Wanneer je warmte en comfort samenvoegt krijg je er een leren hoekbank cognac voor terug. Binnen een industriële woonstijl zien we deze kleur vaak terugkomen waarmee je een warm element toevoegt. Daarnaast is het een goede kleur om te combineren met andere kleuren. Is cognac niet helemaal jouw ding? Kies dan voor een zwart leren hoekbank of een van de andere kleuren: 

  • Bruin
  • Wit
  • Groen
  • Beige
  • Blauw
  • Grijs 

Door het ruime aanbod aan verschillende kleuren is het makkelijk om een uitvoering te vinden die past bij de stijl van het interieur. 

Verschillende soorten leer

Voor een leren hoekbank geldt dat er verschillende soorten leer mogelijk zijn. Zo heb je natuurlijk echt leer, maar ook is er eco-leer. Bij Livin24 zul jij jouw hoekbank van eco-leer snel vinden. Het is een duurzaam materiaal dat zich perfect leent voor het bekleden van meubelstukken. Andere leersoorten die je terug kunt vinden bij onze lederen hoekbanken is:

  • Microleder
  • Suède
  • Echt leer

De verschillende soorten brengen ook allemaal een eigen sfeer mee in het interieur. Wel passen ze allemaal perfect binnen de industriële woonstijl.

Een leren hoekbank in een industrieel interieur

Een leren hoekbank is industrieel. Door de natuurlijke materialen, robuuste uitstraling en natuurlijke kleuren passen deze perfect in het interieur van de industriële liefhebbers. Door een leren hoekbank krijg jij een industriële uitstraling in je woonkamer. Je kunt met veel mensen op deze bank ploffen en genieten van de gezelligheid. 

Vaak kun je de leren hoekbank industrieel combineren met overige stijlen. Daarnaast is het onderhouden van de industriële hoekbank van leer geen lastige taak. 

Hoe onderhoud ik een hoekbank van leer?

Afhankelijk van welke leersoort je hebt, is het goed om te kijken hoe je een hoekbank leer kunt onderhouden. Voor echt leer geldt dat dit meer karakter krijgt door de jaren heen. Om te voorkomen dat het leer uitdroogt, is het goed om dit in te vetten. 

Voor een hoekbank van eco-leer geldt alweer een andere manier van onderhouden. Doordat deze is gemengd met polyester is het invetten hier niet nodig. Behandelen met een textiel care kit zal hier voldoende voor zijn om langdurig plezier te hebben van je lederen meubelstuk.

Het combineren van een leren hoekbank

Leren hoekbanken kunnen misschien eerst wat kil overkomen, doordat het vaak een glad materiaal is. Wanneer de bank zelf geen warme kleur heeft en je hier ook geen warme elementen aan toevoegt, kun je de plank volledig misslaan. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar verschillende combinaties.

Een hoekbank van leer kun je goed combineren met een leren fauteuil. Zo behoud je het materiaal in de ruimte, waardoor er een eenheid ontstaat. Wanneer je nog meer andere materialen wilt gebruiken, kun je bijvoorbeeld verschillende kussens en plaids op de meubels leggen. Zo kun je ook makkelijk variëren met verschillende kleuren en materialen.

Een leren hoekbank kopen bij Livin24

Wil jij een leren hoekbank bestellen? Het assortiment van Livin24 biedt je een ruime keuze die past in het interieur. Plaats dit stoere statement item in de woonkamer om de ruimte passend te vullen. 

Wil je graag eerst proefzitten op de hoekbank? Leer het comfort kennen door langs te komen in onze showroom. Hier kun je heerlijk plaatsnemen om je keuze definitief te maken. Daarnaast kun je alle vragen rondom het materiaal stellen. Zo weet je zeker dat je een juiste keuze maakt voor een leren hoekbank!