Tips & advies bij het kiezen van een industriële hanglamp

Dinsdag 16-06-2020
Tips & advies bij het kiezen van een industriële hanglamp

Wie kent het niet tegenwoordig? De industriële interieurstijl! De industriële interieurstijl blijft razend populair onder interieur liefhebbers en kenmerkt zich door zijn robuuste en stoere uitstraling.

Een statement met een industriële hanglamp

Bij een industrieel interieur kan natuurlijk geen industriële hanglamp ontbreken. Een industriële hanglamp is een echte sfeerbepaler in het interieur. Wist jij dat industriële hanglampen een geschiedenis hebben? De industriële hanglamp is geïnspireerd op de fabriekslampen die ze vroeger gebruikten om de fabriekshallen te verlichten. De hanglampen gemaakt van grove en robuuste materialen werden vooral gebruikt omdat ze veel licht gaven en praktisch waren. Veel industriële meubels zijn afgeleid van de industrie van vroeger, zo ook de industriële hanglampen.

Industriële hanglampen hebben vaak een stoere, robuuste look. Dit zorgt ervoor dat de hanglampen ware eyecatchers zijn in jouw interieur! Verlichting speelt een essentiële rol in het interieur bij het creëren van sfeer. Industriële lampen helpen om jouw huis sfeervol maar toch stoer in te richten.

Industriële hanglampen

De samenstelling van industriële hanglampen

Industriële hanglampen zijn uniek, sfeervol, stoer en opvallend. Let bij het kopen van een industriële hanglamp op de kleuren, de stijl en de materialen en zorg ervoor dat deze matchen bij de rest van het interieur. Industriële hanglampen kenmerken zich doordat er vaak gebruik wordt gemaakt van stoere, robuuste materialen zoals: metaal, hout, leer en betonlook. Een combinatie van deze materialen zorgt juist vaak voor die stoere look waarnaar jij op zoek bent in jouw interieur!

Daarnaast komen industriële hanglampen voor in verschillende maten en vormen. Wil jij een echte blikvanger boven de eetkamertafel? Kies dan voor een variant met meerdere lichtbronnen en lampenkappen en jouw eetkamer ademt industrieel. Hou jij van iets subtieler, maar toch een industrieel karakter? Ga dan voor een kleiner model, waarbij gebruik wordt gemaakt van stoere materialen.

Indsutriële hanglampen

Industriële hanglamp in verschillende plaatsen in het interieur

Een industriële hanglamp is natuurlijk perfect te plaatsen boven jouw eettafel, hiermee heb jij een echte blikvanger boven de tafel hangen. Maar de hanglampen zijn ook in andere plekken in het interieur te plaatsen. Zoek jij bijvoorbeeld nog een gave hanglamp in de slaapkamer en wil jij een stoere touch geven aan de setting? Kies dan voor een industriële hanglamp in de slaapkamer en creëer binnen no-time een industrieel karakter in de ruimte!

Industriële hanglampen

Combineren van industriële hanglampen

Tegenwoordig zijn industriële lampen niet meer weg te denken uit diverse interieurs. Naast industriële hanglampen zijn er ook verschillende industriële vloerlampen en industriële tafellampen te verkrijgen. Wil jij nou dat jouw interieur echt industrieel ademt? Mix en match dan een hanglamp met een stoere tafellamp en vloerlamp. Tegenwoordig zien we ook dat de industriële hanglampen worden gecombineerd met een bijpassende vloerlamp en tafellamp, zo creëer jij één geheel in het interieur.

Vindt jij dit nog niet industrieel genoeg en wil jij all in gaan wat betreft het industriële karakter! Combineer jouw industriële hanglamp dan met een industriële eettafel en industriële eetkamerstoelen. Zo heb jij een stoere eethoek, waar het industriële karakter van af spat! 

Het industriële karakter is natuurlijk ook goed door te trekken naar de woonkamer. Plaats een mooie industriële salontafel voor de bank en plaats hier jouw mooiste accessoires op. Om een extra zitplek te creëren in de woonkamer, zet je naast de bank een stoere industriële fauteuil. Jouw woonkamer krijgt zo een stoere uitstraling waarin jij heerlijk kan relaxen. 

Industriële hanglampen

 12 x inspiratie industriële hanglampen

Industriële hanglampIndustriële hanglampIndustriële hanglampIndustriële hanglamp

Laat ons in de reacties weten hoe jij dé industriële uitstraling in jouw interieur creëert, en wat zeker niet mag ontbreken bij een industrieel interieur! 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden