Trend: glazen hanglamp boven jouw eettafel!

Woensdag 24-06-2020
Trend: glazen hanglamp boven jouw eettafel!

De hanglamp heeft vaak een prominente plek binnen jouw interieur! Hang boven jouw eettafel een hanglamp die echt het middelpunt is van de woonkamer. Een hanglamp zorgt niet alleen voor sfeer, maar hier kun je ook echt een statement mee maken in jouw interieur!

Creëer ruimte met een hanglamp glas

Een glazen hanglamp zorgt niet alleen voor een sfeervol karakter boven jouw eettafel, maar is ook nog eens heel functioneel! Door de transparantie van het glas en doordat je door de lamp heen kan kijken, zorgt dit voor een ruimtelijke effect. Hierdoor kun jij de ruimte in de eetkamer optisch groter laten lijken dan dat deze in werkelijkheid is. Heb jij dus een kleinere ruimte? Door gebruik te maken van een hanglamp van glas laat jij jouw ruimte dus groter ogen dan dat deze is. Heb jij wel een grotere ruimte tot je beschikking maar hou je gewoon van het ruimtelijke effect in je interieur? Dan is een hanglamp van glas natuurlijk de perfecte oplossing.

Hanglamp glas

Door de transparantie van het glas krijgt en hanglamp van glas een mooi licht effect. Het licht wordt hierdoor mooi de ruimte in verdeeld. Dit zorgt ervoor dat jij altijd genoeg licht hebt boven jouw eettafel. Een functionele lamp én een statement boven de eettafel, wie wil dat nou niet?

Hanglamp glas

Hoe hoog hang ik een glazen hanglamp boven de eettafel?

Wanneer je aan de eettafel zit, wil je niet worden verblind door de lamp boven de tafel. De hoogte van hanglamp is misschien wel het belangrijkste aandachtspunt waarmee jij rekening moet houden bij het ophangen van jouw hanglamp. Je wilt niet dat de lampen te hoog hangen, waardoor jij steeds in het licht kijkt. Of juist te laag zodat jij steeds tegen de lampenkap aankijkt en de persoon tegenover jou niet meer kunt zien.

De hoogte hangt natuurlijk af van de hoogte en de grootte van de tafel, maar over het algemeen hang je de hanglamp tussen de 60 centimeter en 80 centimeter op. Deze afstand wordt gerekend vanaf de onderkant van de lampenkap en de bovenkant van het tafelblad. Wanneer je zit, hangt de lamp hoog genoeg om eronderdoor te kijken en hangt de lamp ongeveer op ooghoogte wanneer je staat. Dit is echter een leidraad, afhankelijk natuurlijk van hoe lang je bent. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de hanglamp het hele tafelblad verlicht.

Hanglamp glas

Tip: Bekijk de hoogte van de lamp ook eens van een afstandje van een andere hoek in het interieur in plaats van alleen vanaf de eetkamerstoel. Zo voorkom je dat de hanglamp vanuit de woonkamer gezien misschien te hoog of juist te laag hangt.

Glas, een trend in diverse interieurstijlen

Een interieurtrend die we steeds vaker terug zien in diverse interieurs is, glas. Van glazen deuren, glazen tafels tot aan kleine glazen accessoires, stuk voor stuk prachtig! Glas is niet voor niets een trend in interieurland. Naast dat glas een ruimtelijk effect geeft aan je interieur, is het ook nog eens heel erg sfeervol doordat het glas in verschillende kleuren te verkrijgen is.

Glas is één van de weinige materialen die zo makkelijk te combineren is, hierdoor is glas makkelijk in diverse interieurstijlen te plaatsen. Creëer bijvoorbeeld een chique interieur met een glazen tafel en glazen gekleurde accessoires. Hou jij juist van een stoerder interieur? Kies dan voor een gave glazen deur met staal! Wil jij je interieur een touch-up geven? Denk dan zeker eens na om gebruik te maken van glas, een ruimtelijk en sfeervol effect gegarandeerd!

Hanglamp glas

Welke lichtbron gebruik ik in een hanglamp van glas?

Een kenmerk van een glazen hanglamp is natuurlijk dat de lampenkap transparant is. Hierdoor is het juist mooi om gebruik te maken van een opvallende lichtbron. Afhankelijk van de lampenkap kun je hier kiezen voor een bolvorm, een druppelvorm of juist voor een spiraalvorm.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de lichtsterkte. De lichtsterkte is afhankelijk van de situatie waarvoor je de lamp wilt gebruiken. Dit kan zijn als sfeerlicht, puur voor de gezelligheid, maar in veel gevallen zal de lichtsterkte een functionele rol hebben, bijvoorbeeld boven de eettafel. Wil jij spelen in lichtsterkte? Maak dan gebruik van een dimmer. Zo kun jij in de avond bij het borrelen het licht dimmen naar een gezellig sfeerlicht. Maar kun je tijdens het eten of het werken aan tafel ervoor kiezen om de lamp feller in te stellen. Kortom, met een dimmer kun jij het gewenste lichteffect creëren naar jouw smaak!

Hanglamp glas

Diverse soorten glazen hanglampen

Een hanglamp van glas is er in vele modellen en kleuren glas. Ga voor een mooie bol vorm om de strakke lijnen van het interieur te breken. Of maak een statement met een unieke andere vorm. Doordat de glazen hanglampen in diverse kleuren glas verkrijgbaar zijn, kun jij de sfeer creëren in je interieur waar jij naar op zoek bent. Smokey glas geeft een stijlvol effect, waarbij gewoon glas juist zorgt voor een chique effect. Wil jij een statement maken met je hanglamp, kies dan voor een gave kleur! Hou jij meer van een stoere uitstraling in je interieur? Kies dan voor een industriële hanglamp met misschien een kleine 'touch' glas.

Hanglamp glas

Nu jij alle tips & tricks weet waar je op moet letten bij de aankoop voor een glazen hanglamp voor de eettafel, ben jij 'good to go'!

Wij zijn erg benieuwd wat jouw favoriete glazen hanglamp is! Of heb jij misschien nog andere tips? Laat het ons weten in de reacties.

Hanglamp Glas

Reacties
Marjolijn

24-06-2020 - 20:44

Hi! Leuke blog!
Meteen een vraagje :)ik vind 1 lamp echt heel mooi, maar ik zie geen merk genoemd of vindbaar in de webshop. Het gaat om de lamp links: https://cdn.webshopapp.com/shops/269862/files/328823946/blog-glazen-hanglamp2.jpg

Waar is deze lamp te koop?

Mvg,
Marjolijn
Gerd Peeters

24-06-2020 - 17:02

Beste,

Zijn de gekleurde bolglazen hanglampen op de foto van deze webpagina boven tekst DIVERSE SOORTEN GLAZEN HANGLAMPEN bij U te verkrijgen.

Mvg

Mevr. Peeters Gerd
Manon | Livin24

24-06-2020 - 12:11

Hi mevrouw Peeters,

Helaas zijn deze lampen niet bij ons te verkrijgen. Wel hebben wij soortgelijke glazen lampen met verschillende lampen. Neem eens een kijkje op https://www.livin24.com/lampen/hanglampen/hanglamp-glas/

Groetjes Manon,
Livin24
Manon | Livin24

24-06-2020 - 12:13

Hi Marjolein,

Dankjewel! Helaas hebben wij deze lamp niet, dit was een inspiratie post. Wel hebben wij soortgelijke hanglampen van glas. Neem eens een kijkje in onze webshop.

Groetjes Manon,
Livin24

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden