Hanglampen

Hanglampen: echte sfeermakers! 

Hanglampen, ze zijn eigenlijk onmisbaar in ieder interieur. Een hanglamp zorgt er natuurlijk voor dat de ruimte goed verlicht wordt, daarnaast zorgt het ook indirect voor sfeer. Het is dan ook niet voor niets dat dit een van de populairste producten zijn voor in huis. Hang je lamp boven de eettafel, in de slaapkamer of in de woonkamer, er is eigenlijk altijd wel een plek voor een prachtige hanglamp! 

Hanglampen in het interieur

Een hanglamp is eigenlijk ook wel de spotlight in de ruimte te noemen. Door het licht dat er verspreid wordt valt hij dan ook altijd op. Het is daarom enorm van belang dat je een lamp uitzoekt die past de wensen en stijl van jouw interieur. Een mooie, grote lamp om de slaapkamer sfeervol te verlichten, of juist een brede hanglamp om de eettafel in zijn volledigheid te kunnen voorzien van voldoende licht.  

Verschillende stijlen lampen om op te hangen

Verschillende interieurstijlen betekent dat er ook verschillende soorten lampen moeten zijn om de ruimte een geheel te kunnen maken. Heb je nou een industrieel interieur en zoek je nog een stoere toevoeging? Denk dan eens aan een industriële hanglamp. De kleuren- en materiaalcombinatie zorgen voor de toevoeging waar jij naar op zoek bent in huis. Denk bijvoorbeeld aan metaal in combinatie hout. Super stoer!

Toch liever een wat lichter model in jouw moderne interieur? Denk dan eens aan een glazen hanglamp. De vaak lichte kleuren van het glas zorgen voor een prachtige uitstraling en moderne uitstraling. Daarnaast wordt het licht op een sfeervolle manier verspreidt. Daarnaast zijn er ook prachtige, gerookte glazenkappen. Dit zorgt ook voor een sfeervolle touch en oogt heel chique.

Hoe moet je een hanglamp ophangen?

Om de hanglamp op de juiste hoogte te krijgen kan best nog al eens als een klusje ervaren worden. Want wanneer hangt de lamp nou op de juiste hoogte? Vooral als je de lamp boven de eettafel hangt, wil je niet verblind worden door het felle licht. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet tegen de kap aankijken, want dit oogt niet zo gezellig. 

Bij het ophangen van je lamp boven de eettafel is het goed om tussen 60 en 80 centimeter te rekenen. De afstand die hierbij gerekend wordt is vanaf de onderkant  van de lampenkap en de bovenkant van het tafelblad. Op deze manier hangt de lamp hoog genoeg om er onderdoor te kijken en word je niet verblind. Dit blijft natuurlijk een houvast, blijf dus altijd meten wat de perfecte hoogte is voor jouw ruimte!

Hanglamp online kopen?

Nu je besloten hebt dat er echt nog een hanglamp mist in het interieur, is het tijd om een prachtig exemplaar uit te zoeken. Bepaal vooraf welke ruimte er verlicht moet worden en maak daaruit de keuze welke stijl passend is in deze ruimte. Vervolgens kun je jouw nieuwe parel eenvoudig en snel bestellen.  Bekijk snel ons ruime assortiment aan hanglampen.