Hoekbanken

Hoekbanken om de avond op door te brengen

Hoekbanken zijn niet meer weg te denken uit menig interieur. Het is comfortabel, het staat super gezellig en is een echt statement! Daarnaast maak je de woonkamer er helemaal mee af! Plof na een lange dag heerlijk neer op de comfortabele zittingen. Met een film aan op de tv en wat snacks zit je de hele avond goed. 

Een bank is natuurlijk niet zomaar een aankoop. Hier moet goed over nagedacht worden voordat de aankoop wordt voltooid. Het is bijvoorbeeld bij een hoekbankstel erg belangrijk om te letten op de afmetingen. Wil je voor een brede hoekbank gaan van 3 meter? Of toch eerder voor een 3-zits hoekbank? Afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt kun je een keuze maken.

De uitstraling van hoekbanken

Hoekbanken hebben ieder een eigen design. Dat is natuurlijk maar goed ook, want je wil voorkomen dat ieder interieur er hetzelfde uitziet. Een hoekbankstel dat op hoge pootjes staat heeft namelijk alweer een heel ander effect dan een hoekbank op lage pootjes. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de stijl die de bank heeft. Een strakke model zorgt ook voor een strakke uitstraling van het interieur.

Naast de pootjes van het hoekbankstel, is ook de plek van de hoek bepalend voor de uitstraling van het interieur. Wanneer de bank in een hoek geplaatst wordt, moet je natuurlijk goed kijken of je de hoek links of rechts wil hebben. Op deze manier voorkom je de uitstraling van het interieur verloren gaat. Vind je een hoek niet voldoende, maar wil je graag twee uiteinden? Ga dan voor een hoekbank u-vorm. 

Waar zijn hoekbanken te plaatsen? 

De afmeting van de hoekbank kan heel erg meespelen met waar je de bank het beste kan plaatsen. Een voor de hand liggende keuze is om de bank te plaatsen in een hoek van de kamer. Zo komen de lijnen mooi samen en voorkom je loze ruimtes. Maar het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om het meubel op een heel andere plek neer te zetten! 

Denk er bijvoorbeeld eens aan om de bank wat meer in de ruimte te zetten. Hiermee maak je echt een statement in de woonkamer. Helemaal wanneer je een grote hoekbank hebt! 

Een leren hoekbank of een van ander materiaal?

Afhankelijk van de verschillende stoffen die je al in het interieur hebt, kun je een keuze maken voor het materiaal. Erg populair is een leren hoekbank. Leer past goed binnen een industrieel interieur en zorgt voor een robuuste uitstraling. Daarnaast is het een materiaal wat perfect is voor het maken van combinaties!

Wanneer je meer fan bent van een zacht en chique karakter, kun je gaan voor een velvet hoekbank. Velvet geeft namelijk een zachte touch aan het interieur, maar is tegelijkertijd ook erg luxueus. Daarnaast is de stof erg makkelijk in onderhoud en erg slijtvast. Je weet dus zeker dat je met een velvet meubel nog jaren vooruit kan! 

Geen fan van beide materialen? Kies dan voor een meubel in de volgende stoffen:

 • Ribstof (Corduroy)
 • Stof gemêleerd 
 • Microvezel
 • Chenille

Door het ruime aanbod aan verschillende materialen is er voldoende keuze om een model te kiezen dat past bij de stijl van het interieur! 

Hoekbank grijs of andere kleuren

Meubels en zitmeubels komen in veel verschillende kleuren voor. Zo is het altijd mogelijk om een model te vinden dat past bij de kleuren die we veel terugzien in het interieur. Ga bijvoorbeeld voor een hoekbank grijs! 

Grijs is een neutrale en lichte kleur die met een gemêleerde stof mooi tot zijn recht komt. Dit is ook een kleur die we veel terugvinden in Scandinavische interieurstijlen. Naast grijs zijn er natuurlijk nog veel meer kleuren mogelijk voor jouw hoekbank:

 • Beige
 • (Olijf)groen
 • Cognac
 • Zwart
 • Taupe
 • Bruin
 • Wit
 • (Donker)blauw
 • Roze
 • Antraciet

Door het ruime aanbod van verschillende kleuren is het goed mogelijk om een keuze te maken die past bij het interieur. 

Een kleine hoekbank of een groter model? 

Het is natuurlijk altijd belangrijk om voor jezelf te weten hoe groot je het meubelstuk wilt hebben dat je gaat plaatsen in de ruimte. Een bank is namelijk verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen en nemen meer ruimte in beslag. Ga je voor een grote hoekbank waar je met de hele familie op kan zitten? 

Of ga je juist voor een kleine hoekbank wanneer je bijvoorbeeld met je partner of alleen woont. Dan zal een 2-zits bank voldoen qua zitplekken. Daarnaast is natuurlijk ook de afmeting van de woonkamer een belangrijke factor in welke afmeting past in het interieur. 

Hoekbank kopen bij Livin24

Wil jij een heerlijke hoekbank kopen voor in het interieur? De mogelijkheden zijn eindeloos. Het assortiment biedt een ruime keuze aan verschillende hoekbanken om uit te kiezen. Bekijk welke afmeting het beste past in het interieur. Om je al van alle informatie te voorzien hebben we de productinformatie zo compleet mogelijk gemaakt op de webshop. 

Wil je eerst nog even komen proefzitten? Dat is natuurlijk mogelijk! Kom langs in onze showroom in Amersfoort om de interieurmogelijkheden in het echt te bekijken. Onze verkopers geven je graag het juiste advies voordat je de aankoop doet. Kom langs en ervaar de kwaliteit van de hoekbanken!