Leren bank

Een leren bank is stijlvol en tijdloos

Met een leren bank weet je zeker dat je nog jaren vooruit kunt. Het materiaal zal namelijk altijd een trend blijven. Daarnaast is het natuurlijk super sterk. Leder is een natuurlijk materiaal en wordt alleen maar mooier naarmate de jaren verstrijken.

Doordat het leer door de jaren heen steeds levendiger wordt, is het ook een stijlvol materiaal. Het leent zich ook perfect voor het combineren met verschillende materialen. In combinatie met de juiste kleuren kun je een magazinewaardig interieur creëren. Kies voor een echt leren model of ga juist voor een kunstleren bank dat niet van het echt te onderscheiden is.

Een leren bankstel is verschillende formaten

Afhankelijk van de ruimte  waar de bank komt te staan is het goed om na te denken over hoe groot deze moet zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een 2-zits of 3-zits bank van leer. Dit zijn de perfecte formaten wanneer je een wat kleinere ruimte hebt, maar toch comfortabel wilt zitten.

Heb je een groter gezin of juist wat meer ruimte in de woonkamer? Dan kun je ook kiezen voor een leren hoekbank. De afmeting biedt voldoende ruimte om hier gezellig met z’n allen op neer te ploffen. Zet hem lekker centraal voor de tv en kom de avond heerlijk door. In een kleine ruimte is het raadzaam om een bankje leer te plaatsen. Minder groot, net zo veel comfort! 

Bruine leren bank of toch eerder zwart?

Populaire kleuren voor een leren bank zijn bruin en zwart. Het zorgt voor een natuurlijke uitstraling en de kleuren zijn goed te combineren. Daarnaast creëert het een rustig effect. Niet zo gek dus dat deze enorm populair zijn!

Wil jij wat meer uitpakken en gaan voor een warm element? Kies dan voor een cognac leren bank. Deze zal als echte eyecatcher in de ruimte staan. Toch nog liever een ander kleurtje? Kies uit een van de volgende:

  • Wit
  • Beige
  • (Olijf)groen
  • Grijs
  • Rood
  • Blauw
  • Geel

De verschillende kleuren zorgen ervoor dat er altijd een kleur is die past bij het interieur.

Het combineren van dit meubel in verschillende interieurstijlen

Doordat leder een natuurlijk materiaal is en deze vaak in rustige kleuren komt, is deze goed te combineren in verschillende interieurstijlen. Toch zien we het meubelstuk het meeste terug in de industriële woonstijl. Dit kan bijvoorbeeld door een vintage leren bank te plaatsen. Hiermee sluit je perfect aan op de industriële elementen.

Natuurlijk past een lederen model niet alleen in een industrieel interieur. Je kunt namelijk ook heel goed een moderne leren bank krijgen. Ga bijvoorbeeld voor een model dat wat hoger op de pootjes staat en met kussens. Dit zorgt voor een speelsere uitstraling waardoor je het onder andere goed kunt combineren in een moderne woonstijl.

Hoe onderhoud je een leren bank?

Wanneer je een echt leren bank hebt is het belangrijk om deze regelmatig in te vetten. Dit zorgt ervoor dat het materiaal soepel blijft, waardoor er geen droogtescheuren kunnen ontstaan. Wel blijft het zo dat leer door de jaren heen kan nawerken. Dit is een natuurlijk proces, maar zorgt juist voor de stoere uitstraling.

Voor het invetten adviseren wij om een speciaal verzorgingsmiddel te gebruiken dat geschikt is voor leder. Let hierbij op dat je geen schoenpoets of vlekkenverwijderaar gebruikt, dit kan juist voor het tegenovergestelde effect zorgen! Een natuurlijk product gebruiken? Meng dan één deel azijn met één deel water en smeer dit uit over het bankstel. Leer zal hier een glanzende en levendige uitstraling van krijgen.

Wat moet je niet doen bij een lederen bank?

Om er voor te zorgen dat je leren bank zo lang mogelijk mooi blijft zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet je voorkomen dat je het bankstel in direct zonlicht neerzet. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het verkleurt, waardoor de levendige uitstraling verloren gaat.

Daarnaast is het belangrijk dat je let of er geen scherpe voorwerpen zijn die voor beschadigingen kunnen zorgen. Ondanks dat het een sterk materiaal is, kunnen er altijd krassen en scheuren opkomen. Dit kan voorkomen worden wanneer er geen scherpe voorwerpen in de buurt van het leder komen.

Ten slotte is het ook niet raadzaam om het meubelstuk te plaatsen bij hittebronnen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het leer uitdroogt, waardoor er lelijke plekken ontstaan. Zelfs wanneer je het goed invet, blijf je dit langdurig zien.

Leren bank kopen?

Wil jij een nieuw leren bankstel kopen? Bij Livin24 vind je een uitgebreid assortiment van verschillende modellen. Een meubelstuk dat niet mag ontbreken in jouw interieur is een heerlijke plek om op neer te ploffen na een lange dag. Bestel het meubelstuk makkelijk online en je hebt hem dezelfde week nog in huis.

Wil je eerst proefzitten? Kom dan langs in onze showroom om het comfort uit te testen. Daarnaast kun je al je vragen stellen over het materiaal. Onze adviseurs staan voor je klaar om je te helpen. Zien we jou binnenkort? Dan kun je een keuze maken voor een leren bank!