Inspiratie | slaapkamer lampen voor een sfeervolle slaapkamer

Maandag 29-06-2020
Inspiratie | slaapkamer lampen voor een sfeervolle slaapkamer

Het vinden van de juiste lamp in de slaapkamer kan een lastige klus zijn. De keuze voor een lamp bepaald de sfeer in de ruimte, in dit geval de slaapkamer. Door het combineren van de juiste verlichting in de slaapkamer, wordt de slaapkamer niet alleen een fijne plek om te slapen, maar ook nog even om te relaxen voor het slapen gaan.

Tips en inspiratie voor lampen in jouw slaapkamer

Wil jij ook een sfeervolle verlichting in jouw slaapkamer. Tegenwoordig worden steeds meer hanglampen gebruikt als slaapkamer lampen. Steeds meer interieurstijlen worden tegenwoordig met elkaar gecombineerd én op elkaar afgestemd. In deze blog lees jij alle tips en inspiratie om jouw slaapkamer te voorzien van sfeervolle lampen. 

Slaapkamer lampen, sfeerverlichting is key

Wanneer jij in de avond op jouw slaapkamer komt, is het natuurlijk veel gezelliger binnen komen met een gedimd, sfeervol licht in plaats van een witte tl-buis. De sfeer in de slaapkamer wordt bepaald door de combinatie van verlichting. Een dimmer is een belangrijk onderdeel bij het creëren van de sfeer in de slaapkamer. Met een dimmer kun jij de lampen in de slaapkamer afstemmen naar wens. Zo kun jij in de avond de lampen dimmen voor een rustgevende uitstraling. Maar kun jij de lampen wat feller afstemmen wanneer jij nog even een boek wilt lezen, of om de juiste keuze te maken om je kleding te bepalen. Korting, sfeer creëren is 'key' bij slaapkamer lampen. 

Slaapkamer lampen

Verschillende soorten slaapkamer lampen

Verlichting in de slaapkamer kennen we natuurlijk in verschillende soorten lampen. Zo zien we in diverse slaapkamers voorbij komen: een hanglamp, een vloerlamp, een tafellamp en een wandlamp. Daarnaast zien we dat is veel slaapkamers ook gebruik wordt gemaakt van spots. Spotjes zijn functioneel, denk bijvoorbeeld aan spots bij de kledingkast, of om een bepaald meubelstuk of plant in het zonnetje te zetten. De combinatie van sfeer en functionaliteit is de perfecte combinatie in voor slaapkamer lampen, zo kun jij ervoor zorgen dat jouw slaapkamer perfect verlicht is.

Slaapkamer lampen  

Hanglamp voor in de slaapkamer

Een mooie hanglamp is een goede toevoeging aan iedere slaapkamer! Een hanglamp met een opvallend design kan het middelpunt zijn van jouw slaapkamer. Pas de hanglamp aan in de stijl van jouw slaapkamer om een mooi geheel te creëren.

Hanglamp slaapkamer

Met een hanglamp slaapkamer bepaal jij de sfeer die je wilt creëren. Wil jij een stoere touch geven aan je slaapkamer? Kies van voor een industriële hanglamp gemaakt van stoere en robuuste materialen zoals metaal met een betonlook. Wil jij juist die luxueuze uitstraling creëren die vaak terug te zien is in hotels? Kies dan voor een glazen hanglamp in combinatie met een mooie velvet fauteuil. Kleed de slaapkamer vervolgens aan met gouden accenten en jouw slaapkamer is helemaal ‘hotel chic’. Is rust meer jouw ding en wil jij een clean uitstraling? Kies dan voor een houten hanglamp, deze brengt toch sfeer met zich mee, maar behoudt de minimalistische en rustige uitstraling. Kortom, slaapkamer lampen zijn in verschillende stijlen te vinden, zo is er altijd de perfecte stijl voor jou! 

Hanglamp slaapkamer

Sfeervolle tafellamp voor op je nachtkastje

In de avond kan de grote lamp uit, het kleine lampje mag aan! Een kleine lamp naast het bed is altijd handig. ’s Avonds voor het slapen gaan is een lampje op het nachtkastje ideaal om nog even te lezen. De lamp op het nachtkastje kan dus tevens dienen als leeslampje. Daarnaast vinden veel mensen het prettig om in slaap te vallen met een klein lampje aan.

Slaapkamer lampen

Door aan beide kanten van het bed een nachtlampje te plaatsen, kun je deze afzonderlijk van elkaar aan- en uit zetten. Hierdoor heeft je eventuele partner geen last ervan als jij nog even een boek wilt lezen en de ander wil al gaan slapen. Het voordeel van een nachtlampje is dat de schakelaar op het snoer zit of op het armatuur, hierdoor kun je de lamp makkelijk aan- en uit zetten.

Tafellampen komen in verschillende modellen en formaten. Zo kun jij de lamp afstemmen op de stijl in jouw slaapkamer, dit zorgt tevens voor een mooi geheel in de slaapkamer. Voor ieder wat wils!

Slaapkamer lampen

Een stoere vloerlamp om die lege spot in de slaapkamer te vullen

Naast een hanglamp en tafellamp in de slaapkamer is een vloerlamp ook perfect voor in de slaapkamer. Met een vloerlamp breng jij sfeer in je slaapkamer. Heb jij bijvoorbeeld een lege hoek in je slaapkamer? Dan is een vloerlamp perfect om deze op te vullen. Plaats naast de vloerlamp nog een lekkere fauteuil en jij hebt een heerlijk hoekje gecreëerd in jouw slaapkamer. Plof na een lange dag nog even in de fauteuil om een boek te lezen, met de vloerlamp als leeslamp.

Vloerlamp slaapkamer

Wat een vloerlamp zo handig maakt is dat hij niet bevestigd hoeft te worden en makkelijk te verplaatsen is en dat je dus niet gebonden bent aan een vaste plek in de ruimte. Een vloerlamp is dus de ideale slaapkamer lamp. Ben jij dus uitgekeken om de vloerlamp in de slaapkamer? Geef hem dan bijvoorbeeld een mooie plek in de woonkamer.

Hanglamp slaapkamer

Voor welke slaapkamer lampen ga jij? Laat het ons weten in de reacties!

Voor nu: een fijne nachtrust gewenst!

 

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden