Hanglamp eettafel

De perfecte plek voor een hanglamp: eettafel

Waar hang je een hanglamp? Eettafel is vaak een goede plek voor een hanglamp. Het is een plek waar je samenkomt, om gezellig te dineren met familie of voor een gezellige avond met vrienden. Daarnaast kan het ook juist de plek zijn waar je werkt of je huiswerk maakt. Voor ieder moment is het van belang om voldoende licht te hebben. Daardoor is een eettafel lamp onmisbaar.

Welke hanglamp hang ik boven mijn eettafel?

Je kunt veel verschillende vormen, kleuren en stijlen hanglampen voor boven de eettafel te vinden. De meeste eettafellampen zijn zo ontworpen dat ze qua formaat passend zijn. Houd hier wel rekening mee wanneer je een eettafel hanglamp aanschaft.

De vormen die veel voorkomen bij hanglampen voor de eettafel zijn:

  • Rond
  • Langwerpig
  • Vierkant
  • Ovaal

Iedere vorm heeft ook zijn eigen stijl. Kies voor een stoer model of juist een elegant of landelijke hanglamp. Eettafels zien er meer uitnodigend uit met de juiste verlichting. Tegenwoordig zien we veel industriële hanglampen, waarbij we de pit boven tafel zien hangen. Kies daarom voor een vorm lamp die bij je eettafel past.

Eettafel lampen met een speels effect

De eettafel lampen kunnen een speels effect hebben op de ruimte. Wanneer de lampen verschillende hoogtes hebben krijg je een minder gestructureerde lamp. Dit ziet er minder strak uit en heeft een speelse uitstraling, zonder dat je het chaotisch maakt. Maak het weer een stukje moderner door te kiezen voor een zwarte hanglamp.

Verder kun je er ook voor kiezen om een hanglamp met 3 lampen te kiezen boven de eettafel. Hierdoor heb je niet één lichtbron maar drie verschillende. Deze kunnen wel binnen één lamp vallen, maar dan drie pitten hebben. Maak deze dimbaar om ervoor te zorgen dat het licht niet te fel is aan de ogen tijdens een spelletjesavond of dineren.

Eettafel hanglampen in verschillende stijlen

Dat de hanglamp dus voor sfeer zorgt in de eethoek, is nu wel duidelijk. Nu is het tijd om te denken in welke stijl je de eettafellamp wilt hebben. Is jouw eethoek al helemaal industrieel en zoek je nog de juiste hanglamp voor boven de tafel? Ga dan voor een stoere, industriële hanglamp. Deze hanglampen zijn vaak al robuust en stoer door het materiaalgebruik. Zo krijg je je eethoek toch mooi, sfeervol verlicht, maar behoud je toch de stoere uitstraling. 

Ben je nou meer op zoek naar een modernere lamp boven de tafel? Denk dan eens aan een glazen hanglamp! Deze hanglampen creëren juist een heel ruimtelijk effect. Daarbij zijn deze lampen ook erg geschikt voor wanneer je een smalle eetkamer hebt. Juist door de lichte, transparante vormen krijg je de optische illusie dat de ruimte groter is.

Hoe hoog hang ik mijn lamp boven de eettafel?

Dat de hanglamp centraal boven de eettafel gehangen wordt, weten de meeste mensen wel. Maar wat is de ideale hoogte om de lamp op te hangen? Je wilt natuurlijk niet tegen de lampenkap aankijken wanneer je aan tafel zit, maar je wil ook niet tegen het licht in moeten kijken. De hoogte is dus een beetje afhankelijk van je eigen wens. 

Wel is er een leidraad voor hoe hoog je de eettafellamp kunt ophangen. Hang de lamp ongeveer 60 tot 70 centimeter boven de tafel. Let op, dit betreft de afstand tussen het tafelblad en de onderkant van de lamp. Op deze manier is het voor iedere gast aan tafel fijn om te dineren. 

Wat maakt deze verlichting onmisbaar?

Een lamp boven de eettafel is onmisbare verlichting. Wanneer jij aan het eten bent wil je graag zien wat er op je bord ligt. Aan deze tafel wordt niet alleen gegeten, maar vaak ook aan geleefd. Dit kan echt het centrum van je huis zijn. Daarom wil je dat er een prachtige lamp boven de eettafel hangt. Kies voor een ronde of een ovale lamp boven de eettafel voor extra sfeer.

Je kunt ook kiezen voor een rechthoekige variant, waarmee je meer cohesie in de ruimte krijgt. Mocht je ons om advies vragen, dan zouden wij ook aanraden om dimbare lampen te gebruiken. Hiermee kun je ’s avonds extra sfeer creëren door de felle lampen zachter te zetten. Dit maakt het echt onmisbaar voor de sfeer en de verlichting.

Eettafel hanglamp kopen?

Ben jij nu toe aan een nieuwe hanglamp voor boven de eettafel? Bij Livin24 vind je een ruim aanbod aan verscheidene eettafellampen. Wil je meer inspiratie over de perfecte hanglamp voor boven jouw eettafel? Lees dan eens onze blog! Maak de eethoek compleet met prachtige eettafel hanglamp.