Terug

  • Voor 15.00 besteld, volgende werkdag in huis
  • Achteraf betalen met Afterpay
  • Gratis verzending & retour naar Nederland & België

LED lichtbronnen (13)

Lichtbronnen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende varianten. Al onze lichtbronnen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zo ben jij verzekerd van een lange levensduur en een uitstekende kwaliteit!

Filters

LED lichtbronnen

Lichtbronnen, welke past het beste bij jouw lamp?

Lichtbronnen zijn te verkrijgen in allerlei varianten, maar welke past het beste bij jouw lamp? Om je een beetje op weg te helpen hebben we al onze lampen gefotografeerd met lichtbronnen die je in onze webshop kan kopen. De lichtbron die je op de foto in de lamp ziet vind je bij de gerelateerde producten (rechtsonder op de productpagina), handig toch?! Je bent er natuurlijk vrij in om voor een andere lichtbron te gaan als je die mooier vindt. Let er wel op dat de lichtbron daadwerkelijk in de lamp past, bepaalde lichtbronnen zijn te groot of hebben een speciale vorm waardoor deze niet in de lamp passen.

LED lampen

De lichtbronnen die we in onze webshop verkopen zijn allemaal LED lampen. LED is een afkorting voor "Light Emitting Diode", LED lichtbronnen werden in 1962 uitgevonden.

Een LED lamp heeft veel voordelen ten opzichte van andere lichtbronnen: zo gebruiken ze veel minder energie en hebben ze een levensduur tot wel 50.000 branduren, dat is ongeveer 20 jaar bij normaal gebruik!

LED lampen bevatten geen schadelijke stoffen en ze zijn zelfs tijdens gebruik veilig om aan te raken, een goeie keus dus als je kinderen of huisdieren hebt die in aanraking kunnen komen met je lampen.

Dimbare LED lichtbronnen

Alle LED lichtbronnen in onze webshop zijn dimbaar. Met behulp van een dimmer is het dus mogelijk om de lichtintensiteit volledig naar jou wens te bepalen. Zo kan je jouw interieur gezelliger maken door de lichtbronnen iets te dimmen. Ben je toch iets meer licht nodig? Bijvoorbeeld wanneer je een boek gaat lezen of je boodschappenbriefje gaat schrijven, dan draai je de lichtbronnen door middel van een dimmer gemakkelijk iets feller. Met een dimmer kan je dus alle kanten op met jouw lichtbronnen.

LED lichtbronnen met een lange levensduur

We krijgen regelmatig de vraag waarom LED lichtbronnen zo prijzig zijn. Een van de redenen is dat een LED lamp enorm lang meegaat, gemiddeld gaat een LED lamp ongeveer 35.000 branduren mee. Sommige lichtbronnen houden het zelfs 50.000 uren uit voordat ze het begeven. Bij normaal gebruik kan een LED lamp soms wel 20 jaar meegaan. Met de lichtbronnen van Livin24 zit je de komende jaren dus goed. 

Energiezuinige lichtbronnen

Lichtbronnen zijn iets duurder in aanschaf, maar naast dat ze een lange levensduur hebben zijn LED lampen ook enorm zuinig. De lichtbronnen van Livin24 gebruiken ongeveer 5 watt. Om te vergelijken: een stofzuiger gebruikt ongeveer 900 watt!

LED lampen zijn zuinig omdat ze zeer efficiënt licht opwekken, dit betekent dat LED lichtbronnen bijvoorbeeld weinig warmte produceren. Een LED lamp zet 90% van de energie die hij gebruikt om in licht. Een gloeilamp gebruikt maar 10% van het verbruikte energie voor het produceren van licht. De overige 90% gaat voornamelijk naar het opwekken van warmte.

LED lampen E27

LED lampen zijn zoals elke andere lichtbron te verkrijgen met veel verschillende fittingen. Al onze lampen en lichtbronnen hebben standaard een E27 fitting. In al onze lampen passen dus de LED lichtbronnen met een E27 fitting. De E in E27 staat voor Edison-schroefdraad. Deze schroefdraad is in 1909 ontwikkeld door Thomas Edison. 27 staat trouwens voor de diameter van het schroefdraad, E27 heeft dus een schroefdraad diameter van 27 millimeter.

Een E27 led lamp is in Nederland en België veruit de populairste fitting als het gaat om lampen en lichtbronnen. Check wel eerst even de fitting voordat je lichtbronnen aanschaft, er is namelijk een kans dat jouw verlichting een andere fitting heeft.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box