Eetkamertafels

Eetkamertafels, het hart van het huis

In een huis wordt geleefd en worden verhalen gedeeld. Dit wordt vaak gedaan aan de eetkamertafel, ook wel het hart van het huis genoemd. Tijdens het avondeten met de hele familie, of juist tijdens een spelletjesavond met vrienden. De eetkamertafel is een belangrijk element in het interieur. Daarnaast is het ook een opvallend meubelstuk die direct in het oog zal springen. Om deze reden is het dan ook enorm van belang dat deze past bij jouw wensen, maar dat deze ook niet misstaat in het interieur.

Eettafels in verschillende stijlen

Ieder interieur heeft zijn eigen stijl. Omdat de tafel in de eetkamer een groot onderdeel is van de ruimte, is het een goed idee om deze aan te laten sluiten op de interieurstijl. Heb jij een industrieel interieur en mist daar nog een stoere tafel? Bekijk dan eens industriële eettafels! Door het gebruik van ruige materialen en donkere kleuren maak je een stoer statement! Doe daar bijpassende eetkamerstoelen bij en jouw eethoek ademt industrieel. 

Denk bij een modern interieur bijvoorbeeld eens aan een visgraat eetkamertafel. Het patroon geeft een unieke uitstraling aan het interieur en zal ook direct een echte eyecatcher zijn. De uniekheid van deze tafel past enorm goed binnen de moderne interieurstijl. 

Welke vormen tafels om aan te eten zijn er?

Door de jaren heen zijn de vormen van tafels enorm veranderd. Wat we ondertussen heel veel zien, zijn ronde eetkamertafels. Deze tafels nemen minder ruimte in beslag en zijn dus ook perfect voor kleine woningen. Daarnaast heb je altijd het gevoel alsof je naast iemand zit, ze zijn dus ook gewoon heel gezellig! Naast ronde eettafels zijn de volgende vormen ook veelvoorkomend:

  • Vierkant
  • Rechthoekig
  • Ovaal
  • Boomstam

Wat is de ideale hoogte voor een eetkamertafel?

Let bij de aanschaf van een eetkamertafel altijd goed op de hoogte van de eetkamerstoelen. Om tot het optimale zitcomfort te komen, adviseren wij tussen de zithoogte en de onderkant van het tafelblad een ruimte van 25 tot 30 centimeter. Zo zit je niet te hoog, maar ook niet te laag aan tafel. 

Heb je eetkamerstoelen met een armleuning en wil je ze eronder kunnen schuiven? Ons advies is om minimaal 2 centimeter aan te houden tussen de onderkant van het tafelblad en de armleuningen. Zo weet jij zeker dat het past en heb je ook profijt van de armleuningen!

Hoe kan ik een eettafel het beste onderhouden?

Een eetkamertafel is heel gemakkelijk in onderhoud. Afhankelijk van het materiaal van de tafel, zijn er ook verschillende onderhoudsmogelijkheden. Wat sowieso altijd verstandig is, is om de tafel wekelijks schoon te maken. Dit draagt niet alleen bij aan het onderhoud, maar zorgt er ook gewoon voor dat het er altijd netjes uitziet! Bij bijvoorbeeld een mangohouten eetkamertafel is het aan te raden om deze jaarlijks te verzorgen met daarvoor bestemde care kits. Dit zorgt ervoor dat het hout door de jaren heen nog steeds mooi blijft. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor mangohout, maar voor alle houten eetkamertafels. 

Een marmeren eettafel is gemakkelijk in onderhoud door zijn gladde bovenkant. Het natuursteen is altijd netjes afgewerkt met een vlakke bovenlaag. Het advies hierbij is dan ook om deze tafel wekelijks even goed schoon te maken met vochtige doek en wat schoonmaakmiddel. Dit zorgt ervoor dat de tafel het beste tot recht komt.

Eetkamertafels online kopen?

Heb je goed nagedacht over de vorm van de tafel en weet je precies welke jij in jouw interieur wil toe gaan voegen? Wil je het product eerst even fysiek bekijken? Kom dan langs in onze showroom en bekijk hier de eetkamertafels!