Scandinavische eetkamerstoelen

Ga voor een strakke en simplistische look met Scandinavische eetkamerstoelen

Met Scandinavische eetkamerstoelen in je eetkamer creëer jij gegarandeerd een serene sfeer om in alle rust te dineren of na te tafelen. Een eetkamerstoel in Scandinavische stijl kenmerkt zich vaak door een simpel design, natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Een veel gebruikt materiaal in deze stijl is hout en diverse geweven stoffen. Kleuren die veelal voorkomen zijn:

  • Wit
  • Beige
  • Grijs
  • Pasteltinten
  • Zwart

Een Scandinavische eetkamerstoel in een van bovenstaande kleuren is makkelijk te combineren met andere kleuren. Iets wat we ook vaak terug zien in de Scandinavische stijl is dat neutrale kleuren gecombineerd worden met een fellere accentkleur. Hierdoor zorg je ervoor dat het interieur tot leven komt.

Wat houdt de Scandinavische woonstijl in?

De Scandinavische woonstijl is niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurwereld. Maar wat houdt deze stijl nou precies in? De stijl is geïnspireerd op woningen uit Zweden, Noorwegen en Denemarken. De woonstijl heeft een aantal typerende kenmerken, zoals:

  • Veel licht in het interieur;
  • Gebruik van natuurlijke materialen;
  • Lichte kleuren;
  • Strakke lijnen;
  • Een eenvoudige en ‘clean’ uitstraling.

Licht is een belangrijk aspect in de Scandinavische woonstijl; dit komt mede door de korte dagen in de Scandinavische landen. Je kunt je huis een lichte uitstraling geven door het licht van buiten, maar ook door gebruik te maken van lichte, zachte kleuren.

Een Scandinavische kuipstoel maakt je eethoek af!

We benoemden het bovenstaand al even kort, maar een Scandinavische eetkamerstoel aan je eettafel maakt je eethoek helemaal af! Met een Scandinavische kuipstoel aan je eettafel creëer jij in een handomdraai een minimalistische uitstaling die toch warmte uitstraalt.

In deze interieurstijl is het kenmerkend dat er verschillende stijlen stoelen aan de eettafel staan. Combineer verschillende modellen en materialen met elkaar. Ga bijvoorbeeld voor een Scandinavische stoel gemaakt van hout in combinatie met een mooie simplistische stoel van draadstaal en van hout. Je kunt er voor kiezen om voor alle stoelen een ander model te kiezen, maar je kan ook voor twee verschillende varianten gaan.

Verschillende texturen en materialen mixen

Een eetkamerstoel met een Scandinavisch design is te verkrijgen in verschillende texturen en materialen. Veel zittingen bestaan uit zachte stoffen en materialen, zoals bouclé stof en mooie geweven stoffen. Deze stoffen geven naast een serene uitstraling een warm gevoel in huis.

Wil jij deze populaire woonstijl doortrekken in je hele interieur? Combineer je stoelen dan met een barkruk in Scandinavische stijl. Voor de echte blikvanger in huis ga je voor een Scandinavische bank.

Scandinavische eetkamerstoelen kopen?

Wil jij heerlijk dineren op Scandinavische eetkamerstoelen? Bekijk het ruime assortiment aan verschillende modellen en materialen van Livin24. Ervaar de kwaliteit van deze heerlijke stoelen en bestel deze gemakkelijk online. Wanneer deze op voorraad zijn worden deze de volgende werkdag geleverd. Wil jij de items eerst voelen en zien? Kom dan proefzitten in Amersfoort op onze Scandinavische eetkamerstoelen.