Chenille stof Barkley

Barkley stof afbeelding
 

Stof Barkley

Chenille stof Barkley is een zachte stof met een licht ribpatroon in de stof. Met de term chenille wordt eigenlijk geen stof bedoeld, maar een speciaal soort garen, namelijk chenille garen. De stof heeft een hoogpolige structuur met een prachtige glans.

DSC09982

Chenille stof Barkley is een stof die plat en vast geweven wordt. De structuur van de fijne, uitstekende haartjes heeft chenille te danken aan het soort garen wat wordt gebruikt. Het woord ‘chenille’ komt uit het Frans en betekent letterlijk vertaald ‘rups’. Deze benaming komt voornamelijk door de uitstekende haartjes die je doen denken aan de haartjes van een rups. Kenmerkend voor de chenille stof Barkley is dat deze een subtiele glans heeft en hierdoor op fluweel lijkt. Een voordeel van de Barkley stof is dat het gemaakt is van een scheur vast garen en hierdoor bijzonder slijtvast is en lang mee gaat.

Chenille stof Barkley is een scheur vaste stof die ontzettend sterk is en lang me gaat. Daarnaast heeft de Barkley stof een Martindale score van 95.000, dit betekent dat de stof ontzettend slijtvast is. Een score van 95.000 Martindale staat gelijk aan 95.000 zituren.

Unieke eigenschappen stof Barkley

De chenille stof Barkley heeft een aantal unieke stofeigenschappen. Zo heeft de Barkley stof de eigenschap ‘good for babies’, dit houdt in dat de stof vrij is van schadelijke stoffen en getest is op kleurechtheid. Wanneer er speeksel, transpiratie of water op de stof terecht komt, blijft de kleur behouden. Daarnaast heeft de stof de eigenschap ‘good for planet’, dit betekent dat de stof vrij is van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast is de stof op duurzame wijze geproduceerd. Tot slot heeft de Barkley de eigenschap ‘non-flammeble’. Een stof met dit kenmerk is niet vatbaar voor een smeulende sigaret die 15 seconden lang tegen de stof wordt gehouden. Daarnaast is de stof bestand tegen kleine vuurvonkjes.
Good for planet 1
Good for babies 1
Non Flammable800x800

Voor- en nadelen Barkley stof

DSC09939

Voordelen

  • Ontzettend slijtvast door de Martindale score van 95.000.
  • Scheur vaste stof die erg sterk is.
  • De stof voelt warm en zacht aan, wat ten goede komt van het zitcomfort.
DSC00038

Nadelen

  • De stof is niet waterafstotend.
  • De Barkley stof kan wellicht statisch aanvoelen bij een droge luchtvochtigheid.
  • Kans op zitspiegel.
Textile care kit 500 ml
Barkley

Stof onderhoud

De chenille stof Barkley is een stof die makkelijk is in onderhoud en dit komt mede door de hoge slijtvastheid van de stof. Door de geweven garen is er kans op zitspiegel. Dit is een afdruk in de stof door platgedrukte haartjes, deze komt meestal voor op het zitgedeelte. Om zitspiegel te voorkomen, raden wij het aan om regelmatig de haartjes van de stof voorzichtig op te ruwen. Hiervoor kun je een lichtvochtige doek gebruiken en voorzichtig tegen de richting van de haartjes te wrijven. Daarnaast is het raadzaam om de stof regelmatig te stofzuigen, zet hierbij de stofzuiger op de laagste stand.

Chenille stof Barkley is nog niet geïmpregneerd, om deze reden raden wij het aan om de stof één keer per half jaar te behandelen met een care kit ontwikkeld voor stof. Hiervoor adviseren wij onze Textiel care kit welke een protector en een cleaner bevat. De protector biedt bescherming tegen water, vet, olie en andere vlekmakers. De cleaner verwijderd vlekken mochten er toch hardnekkige vlekken in de stof zijn gekomen.

Samenstelling stof

De chenille stof Barkley is gemaakt van 100% polyester. Polyester als meubelstof is vlekbestendig, ontzettend sterk en verkleurt minder snel bij aanraking met zon. Daarnaast is de stof ontzettend slijtvast door de Martindale score van 95.000.

Kansas Barkley

Heeft de stof Barkley je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof Barkley.