Chenille stof River

Chenille stof River
 

Chenille stof River

Stof River is een zachte chenille stof. Chenille geeft een warme maar toch luxueuze uitstraling. Door het weven van de stof komt de structuur van de stof goed naar voren. Chenille heeft vaak een subtiele glans. Combineer de stof River binnen een modern interieur, of juist een klassiek interieur!

Fauteuil Ruby chenille stof taupe 4

De stof River is geweven door het gebruik van chenille garen die gemaakt zijn van polyester. De stof krijgt een luxe en chique uitstraling door de subtiele glans die over de stof heen komt. Kenmerkend voor chenille is dat het door de lichte glans op fluweel lijkt.

Doordat de stof is geweven met chenille garen die gemaakt zijn van polyester is de stof enorm slijtvast. Dit zorgt er ook voor dat de stof zeer slijtvast is met een Martindale score van 100.000. De Martindale score staat voor het aantal zituren voordat de stof gaat slijten. In het geval van de stof River betekent dit dus dat de stof enorm slijtvast is!

Unieke eigenschappen stof River

Om de kwaliteit van de stof nog hoger te maken, is de stof River voorzien van een aantal unieke stofeigenschappen.

De stof is op een duurzame wijze geproduceerd en is de stof vrij van schadelijke stoffen. Hierdoor is de stof good for planet en dat is natuurlijk een fijn idee! Daarnaast is de stof ook good for babies. Een stof die good for babies is, is ook vrij van schadelijke stoffen. Ook is de stof getest op kleurechtheid zodat de kleur behouden blijft wanneer er bijvoorbeeld speeksel op komt.

Ten slotte is de stof non flammable. Dit betekent dat de stof niet vatbaar is voor smeulende sigaret die 15 seconden tegen de stof wordt gehouden. Ook is de stof bestand tegen kleine vuurvonkjes.

Non Flammable800x800
Good for planet800x800
Good for babies 800 x800

Voor- en nadelen River stof

25 zits bank Memphis rozel stof chenille6

Voordelen

  • Met een martindale score van 100.000 is de stof enorm slijtvast
  • De stof is op een duurzame wijze geproduceerd en is daardoor good for planet
  • De chenille garen hebben als grondmateriaal polyester, hierdoor gaat de stof bijna niet pillen.
  • De stof verkleurt bijna niet bij aanraking met zonlicht.
Fauteuil Ruby chenille stof okergeel 5

Nadelen

  • Chenille stof River is niet waterafstotend waardoor vocht in de stof trekt.
  • De chenille stof kan mogelijk statisch aanvoelen bij een droge luchtvochtigheid.
  • Er is een kans op een zitspiegel.
Textile care kit 500 ml
River

Stof onderhoud

Doordat de stof een hoge slijtvastheid heeft en als grondmateriaal is gemaakt van polyester, heeft de stof bijna geen onderhoud nodig. Doordat de garen geweven zijn, is er kans op een zitspiegel. Dit is een afdruk in de stof door platgedrukte haartjes. Om een zitspiegel te voorkomen raden wij aan om de stof regelmatig op te ruwen. Gebruik voor het opruwen een lichtvochtige doek en wrijf de haartjes voorzichtig omhoog.

De stof is vooraf nog niet geïmpregneerd. Om de stof goed te reinigen en te beschermen tegen invloeden van buitenaf, adviseren wij om de stof te behandelen met een textiel care kit. De textiel care kit bevat een cleaner en een protector. De cleaner zorgt voor een grondige reiniging van de stof zonder dat deze beschadigt. Vervolgens breng je de protector aan voor een beschermlaag over de stof heen. Zo wordt de stof toch licht waterafstotend. De textiel care kit kan een keer per halfjaar gebruikt worden.

Samenstelling stof River

De chenille stof River is gemaakt van 100% polyester. Polyester is een kwalitatief en sterk meubelstof en verkleurt minder snel bij aanraking met zonlicht. Daarnaast is de stof ontzettend slijtvast door de hoge Martindale score.

Ruby River

Heeft de Chenille stof River je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof River.