Eco-leren stof Manhattan

Stoffen pagina eco leren stof Manhattan

Eco-leren stof Manhattan is een combinatie van leer met polyester. De Manhattan stof heeft een stoere uitstraling waardoor deze perfect zijn plaats vindt in verschillende interieurstijlen. De eco-lederen stof bestaat voor 70% uit leer en voor 30% polyester.

UGC eetkamerstoel Club antraciet en cognac

Eco-leder wordt gemaakt van overgebleven resten leer in combinatie met polyester. Wanneer patronen van leren huiden worden versnipperd, blijven er resten over. Deze resten leer worden gemalen en met polyester gecombineerd om eco-leer te vormen. De toplaag van de Manhattan stof bestaat uit polyester.

Een voordeel van stof eco-leer Manhattan ten opzichte van echt leer, is dat de stof duurzaam is en makkelijk schoon te maken is. Daarnaast is de stof waterafstotend en wordt er geen vocht geabsorbeerd waardoor er geen vlekken ontstaan. Daarnaast is een voordeel van eco-leer ten opzichte van echt leer dat deze warm als stof aanvoelt. Echt leer kan koud aanvoelen in de winter en warm in de zomer.

Eco-leren stof Manhattan heeft een Martindale score van 45.000, dit betekent dat de stof zeer slijtvast is. Een score van 45.000 staat gelijk aan 45.000 zituren.

Unieke stofeigenschappen stof Manhattan

Eco-leren stof Manhattan heeft een unieke stofeigenschap ten opzichte van andere stoffen. Zo is de Manhattan stof waterafstotend.

Dit betekent dat de stof geen water opneemt, druppels blijven op de stof liggen en trekken er niet in. Dit geldt voor alle vochtige vloeistoffen, zelfs voor rode wijn. De Manhattan stof is makkelijk weer schoon te maken met een lichtvochtige stof.

Water resistant800x800
Canvas wit

Voor- en nadelen Manhattan stof

Industriele fauteuil Eevi eco leer cognac 5

Voordelen

  • Makkelijk in onderhoud.
  • Waterafstotend en minder kans op vlekken.
  • Eco-leren stof Manhattan heeft een langere levensduur.
  • Flexibeler en goedkoper dan echt leer.
Stoel op wieltjes levi eco leer olijfgroen 5

Nadelen

  • Kan verkleuren in aanraking met zonlicht.
  • Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen onherstelbare schade aanbrengen.
Textile care kit 500 ml
Manhattan

Stof onderhoud

Eco-leren stof Manhattan is makkelijk te onderhouden omdat de stof van nature al waterafstotend en vlekbestendig is. Wij raden het aan om jou eco-lederen meubel twee keer in het jaar te behandelen met een care kit speciaal ontwikkeld voor eco-leder. De behandeling van de Manhattan stof is hetzelfde als een stof van textiel, dit komt doordat de toplaag van de Manhattan gemaakt is van textiel (polyester). Met de textiel care kit kun jij meubelen dus goed onderhouden en ben je gegarandeerd van langdurig plezier van je meubel.

Let op: wij raden het af om een care kit te gebruiken voor echt leer, hierdoor kunnen vlekken en beschadigingen ontstaan.

Samenstelling stof

De eco-leren stof Manhattan is gemaakt van 70% leer en van 30% polyester. De toplaag van de stof is gemaakt van een laag polyester.

Dex Manhattan

Heeft de eco-leren stof Manhattan je overtuigd?

 
Bekijk alle producten met de stof Manhattan hier.