Stof Yates

Stoffenpagina microvezelstof Yates

Microvezelstof Yates is een stevige meubelstof. De stof lijkt op imitatieleer en heeft een suèdelook. Dit maakt dat de stof goed te combineren is binnen verschillende interieurstijlen. Meubels met de stof Yates zijn goed te combineren binnen industriële interieurstijlen.

UGC Stoel Austin

Voor het maken van microvezel wordt gebruik gemaakt van microvezelgaren. Microvezelgaren zijn gemaakt van polyester en polyamide. Dit zijn synthetische vezels waardoor de stof erg slijtvast is. Stof Yates voelt erg zacht aan, dit komt doordat de garen plat worden geweven. Daarnaast zorgt dit ook voor een verhoogd zitcomfort.

Unieke stofeigenschappen Yates

Om de stof nog kwalitatiever te maken, is de stof Yates voorzien van een hoge slijtvastheid. De Martindale score van deze stof bedraagt 68.000. Hoe hoger deze score is, hoe slijtvaster de stof zelf is. De Martindale score staat ook gelijk aan het aantal zituren op de stof voordat deze begint te slijten. In het geval van stof Yates betekent dit dus dat er pas na 68.000 zituren slijtage plaatsvindt.

Voor- en nadelen stof Yates

Morris olijfgroen

Voordelen

  • Hoge slijtvastheid
  • Kleurecht
  • Geschikt voor intensief gebruik
Morris antraciet

Nadelen

  • Kan bij aanraking met zonlicht verkleuren
  • Kans op shading
Textile care kit 500 ml
Yates

Onderhoud stof

Door de kwaliteit van de stof is de stof makkelijk in onderhoud. Wanneer er vocht en vlekken op de stof terecht komt zijn deze makkelijk te verwijderen met een lichtvochtige doek. Wanneer de vlek wat hardnekkiger is, is het aan te raden om de microvezelstof Yates schoon te maken met een beetje azijn. De azijnlucht kan vervolgens verminderd worden door water te gebruiken.

Naast het schoonmaken van vlekken, is het aan te raden om de stof te behandelen met een textiel care kit. De textiel care kit bestaat uit een cleaner en een protector. Met behulp van de cleaner zorg je ervoor dat de stof weer schoon en fris wordt. Vervolgens behandel je de stof met de protector zodat de stof beter bestand is tegen vocht en vlekken. Dit zorgt er ook voor dat de stof Yates een waterafstotende laag krijgt.

Samenstelling stof

Stof Yates is gemaakt van 100% polyester. Polyester als stof voor meubels is een sterke basis en geeft een hoge kwaliteit. Daarnaast is de stof erg slijtvast met een Martindale score van 68.000.

Lucky Yates

Heeft de microvezel stof Yates je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof Yates.