Ladekast

Ladekast voor meer opbergruimte

Een ladekast is een praktische toevoeging aan het interieur. Naast dat het opbergruimte creëert, is het ook een leuk stylingsmeubel. Stem het ladeblok af op de inrichting en maak het de eyecatcher van de ruimte! Er zijn verschillende modellen mogelijk die passen binnen de verschillende interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld eens aan een metalen ladekast! Een kast gemaakt van dit materiaal past goed in verschillende interieurstijlen. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat is dan ook het leuke van een ladekast!

Een ladekast voor iedere ruimte

Een ladekast kan in verschillende ruimtes van het huis worden geplaatst. Zo’n kast heeft dan natuurlijk in iedere ruimte zijn eigen functie. De ruimtes waar dit meubel veelal neergezet wordt:

  • De slaapkamer
  • De woonkamer

In de slaapkamer zien we bijvoorbeeld veel terug dat het ingezet wordt als opbergkast voor kleding. De lades bieden de ruimte om bijvoorbeeld pyjama’s en ondergoed in op te bergen. Dit zijn kledingstukken die je namelijk niet hoeft op te hangen. De lades bieden veel ruimte om hier meer dan voldoende kleding in op te bergen. 

Een ladeblok in de woonkamer zien we ook veel. Hier wordt de kast voornamelijk gebruikt als opbergmeubel voor kleine prulletjes. Deze wil je niet direct in het oog hebben liggen, maar zijn wel belangrijk om in de buurt te hebben. Een kast met lades is dan natuurlijk de perfecte oplossing.

Ladekast zwart of hout?

Er zijn veel verschillende kleuropties mogelijk voor het verkrijgen van een ladeblok. Welke kleur het beste bij jouw interieurstijl past, hangt natuurlijk af van jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte ladekast. Deze kleur zorgt voor contrast in de ruimte en is daarnaast erg gemakkelijk te combineren. Daarnaast past deze erg goed binnen de industriële stijl. Het is dan ook niet gek om te kiezen voor een ladekast industrieel. Wil je liever een andere kleur? Er zijn veel kleuren mogelijk:

  • Wit
  • Grijs
  • Metaal
  • Groen

Een brede of smalle ladekast?

Naast dat er ook veel opties zijn in kleuren, zijn er ook verschillende afmetingen mogelijk. Welke afmeting het beste voor jou geschikt is, is natuurlijk afhankelijk van de ruimte waar het ladeblok geplaatst gaat worden. Wanneer je van plan bent om het meubelstuk in de hal te plaatsen, is een smalle ladekast een aanrader. Zo voorkom je dat de hal direct te vol is, maar heb je wel de extra opbergruimte. Wanneer je meer ruimte hebt, is het natuurlijk een idee om een mooie, brede kast te plaatsen. 

Welke voordelen heeft een ladeblok?

Een ladekast ken vele voordelen. Het is dan niet voor niets ook een geliefd meubelstuk in het interieur. Met de verschillende lades kun je heel wat kanten op en zo’n kast kent dan ook de volgende voordelen:

  • Doordat er meerdere lades zijn om spullen in op te bergen, kun je er een mooi vakkensysteem in bedenken. Iedere lade kan zijn eigen sectie hebben. Zo houd jij het lekker overzichtelijk en zorg je er voor dat 
  • Je kijkt vanaf boven naar de inhoud wanneer je een lade opent. Hierdoor kun je in een oogopslag zien wat waar ligt. Zorg er dan natuurlijk wel voor dat je niet alle spullen op elkaar neer gaat leggen, anders kun je alsnog de spullen niet terug vinden! 
  • Een lage ladekast biedt de ruimte om deze leuk aan te kleden. Combineer het met een aantal leuke accessoires om het af te maken.

Ladekast online kopen?

Een ladekast mag dus eigenlijk niet ontbreken. Het is de perfecte manier om het interieur in te richten en meer opbergruimte te creëren. Bekijk het ruime aanbod van de ladekasten van Livin24 en maak hier een keuze uit. Vast en zeker dat jij jouw gewenste model kunt vinden. Wanneer je een bestelling geplaatst hebt, zorgen wij ervoor dat jouw bestelling gratis wordt thuisbezorgd. Twijfel je nog over wat de juiste keuze is? Vraag dan gerust een van onze medewerkers voor meer informatie over een ladekast.