Industriële meubels

Wat zijn de kenmerken van industriële meubels?

De industriële stijl is erg makkelijk te herkennen. Je zult het ook zeker weten al vaker tegen zijn gekomen! Industriële meubels zijn gemaakt van robuuste en ruwe materialen, met functionele vormen. De stijl is gebaseerd op het interieur dat we kennen van de oude fabrieksgebouwen van de 19e en 20e eeuw.  Stoer is het woord dat we hiervoor kunnen gebruiken. Wanneer je gaat voor een robuuste look moet je dus niet raar opkijken wanneer het lijkt alsof het frame wat beschadigd is. Dit gebrushte effect is namelijk zeer kenmerkend!

Welke materialen worden gebruikt voor de industriële meubels?

Het materiaalgebruik wordt zorgvuldig uitgekozen om zo tot het mooiste resultaat te komen. Voor industriële meubels zien we dan vaak hout en metaal terug. De combinatie van robuust of karakteristiek hout met stoer, zwart metaal geeft al snel de industriële uitstraling. En dat is natuurlijk precies waar je voor gaat! Het is dan dus ook helemaal niet gek dat deze combinatie veel gemaakt wordt. Op de zitmeubelen industrieel zien we veelal het gebruik van (eco)-leer naar voren komen. Een natuurlijk materiaal dat zorgt voor een stoere uitstraling. Daarnaast is dit ook zeer makkelijk in onderhoud. Deze stoffen zijn vaak waterafstotend!

Het kleurgebruik in meubels industrieel

Felle kleuren zul je niet snel terugzien binnen de industriële woonstijl. De kleuren die je juist veel terugziet, zijn rustige en natuurlijke kleuren. Deze zullen namelijk de robuuste materialen complimenteren. Hierdoor krijg je een mooi contrast in het interieur. De volgende kleuren zien we dan ook veelal terug bij industriële meubels:

  • (Olijf)groen
  • Cognac
  • Antraciet
  • Hout
  • Betonlook
  • Zwart

Deze kleuren zijn naast dat ze een natuurlijke ondertoon hebben ook enorm goed met elkaar te combineren. Dit maakt het makkelijk om de industriële meubels met elkaar te combineren.

Combineer er op los!

De industriële meubels zijn vaak goed op elkaar afgestemd. Dit komt mede door het gebruik van dezelfde materialen. Het combineren is dus super makkelijk! Je kunt ervoor kiezen om alle ruimtes in het huis industrieel te maken, maar je kunt ook voor een ruimte kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de eetkamer. Een industriële eettafel gemaakt van robuust hout in combinatie met industriële eetkamerstoelen, gemaakt van eco-leer. Om het helemaal compleet te maken, kun je er nog een industriële hanglamp boven hangen. Het licht dat verspreid zal worden zorgt natuurlijk voor sfeer, maar door alle materialen krijg je toch een stoere eetkamer! Met deze stoere meubels kun je makkelijk er op los combineren, waardoor je in iedere ruimte de stijl terug kan laten komen.

Industriële meubels kopen

Industriële meubels vind je bij Livin24 in overvloed! Want ook wij zijn fan van deze stoere woonstijl. Ons brede assortiment is online te bekijken. Wil je liever eerst de meubels in het echt bekijken? Ook dat is mogelijk. Kom langs in een van onze showrooms! Hier staan onze medewerkers altijd klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Voor welke industriële meubels kies jij?