Ovaal eettafel

Een ovaal eettafel voor ouderwetse gezelligheid

Wanneer je denkt aan een ovaal eettafel, denk je waarschijnlijk aan de zachte vormen die het met zich meebrengt. Ze zijn uitnodigend en zorgen voor een sociaal aspect omdat je hier gezellig naast elkaar kunt zitten. Wanneer je gaat voor een ovale eettafel weet je zeker dat je een gezellige eethoek ervoor terug krijgt.

De afgeronde hoeken zorgen ervoor dat je met meer mensen aan tafel kunt zitten. Je kunt nu namelijk ook gebruik maken van de rondingen die je niet kunt gebruiken bij een rechthoekig model. Je hebt namelijk geen last van hoeken met tafelpoten. Op deze manier zorg je er ook voor dat de tafel ruimtebesparend en dus geschikt voor kleinere ruimtes is.  

De trend van dit moment; een ovaal eettafel in het zwart

Een trend van dit moment is de kleur zwart toevoegen in het interieur. Dit kan natuurlijk ook heel goed met een ovaal eettafel in het zwart. Door de zwarte kleur kun je ervoor zorgen dat andere kleuren mooi benadrukt worden of kun je juist een spannend effect creëren. Het fijne hiervan is juist dat het een makkelijke kleur is om te combineren.

Ben jij fan van alles in het zwart? Kies dan voor de ton-sur-ton look. Dit betekent dat je dezelfde kleuren met elkaar combineert. Zo kun je bijvoorbeeld aan je zwarte eettafel ovaal een aantal zwarte eetkamerstoelen kwijt. Dit zorgt voor een strak, maar toch stoer geheel.

Wanneer je geen fan bent van donkere tinten in het interieur kun je natuurlijk ook gaan voor een lichte tint eetkamertafel ovaal. Kies dan bijvoorbeeld voor een ovaal eettafel wit. De lichte tinten passen bijvoorbeeld goed bij een Scandinavische interieurstijl.

Een ovale eettafel in verschillende materialen

Afhankelijk van de materialen die al gebruikt worden in het interieur kun je een keuze maken welke ij jou past. Kies bijvoorbeeld voor een marmeren eettafel ovaal wanneer je een chique interieur hebt. De tafel zal hier perfect op aansluiten door kristalstructuur die de tafel aanneemt.

Naast marmer kun je natuurlijk ook voor de traditionele look van hout gaan. Hout zorgt voor warmte en geeft tegelijkertijd een levendige uitstraling. Daarnaast is het erg makkelijk om dit te combineren. Zo past een mangohouten ovale eettafel bijvoorbeeld erg goed binnen de industriële stijl. Ga hier voor een ovaal eettafel visgraat voor een compleet stoer effect.

Waarom een ovale eettafel?

Een ovale eettafel brengt veel voordelen met zich mee. Het geeft je namelijk het aantal zitplekken van een rechthoekige tafel, maar de gezelligheid van een rond model. Zo heb je het beste van beide eigenschappen gecombineerd. Daarnaast oogt een eetkamertafel ovaal compacter dan bijvoorbeeld een rechthoekige variant.

Door de ovaalvorm kun je de mensen aan tafel altijd goed aankijken. Dit maakt het prettig om een gesprek met elkaar te voeren. Een ander bijkomend voordeel is dat er geen mogelijkheid is tot het stoten tegen hoeken.

Wat is de perfecte afmeting voor mijn ovaal eettafel?

Hoe groot moet jouw ovaal eettafel worden? Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is. Wel is het goed om te weten dat je per zitplek aan tafel ongeveer 70 centimeter moet rekenen. Zo zit iedereen comfortabel aan tafel. Bij Livin24 vind je ovale eettafels in verschillende afmetingen:

  • 160 cm
  • 180 cm
  • 200 cm
  • 240 cm
  • 300 cm

Wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van een vaste grootte van de tafel, kun je ook kiezen voor een uitschuifbare ovale eettafel. Hiermee kun je zelf de geschikte grootte kiezen voor dat moment. Wanneer je meer mensen over de vloer hebt, maak je het wat groter.

Ovaal eettafel kopen?

Wil jij graag een ovaal eettafel om de eethoek mee compleet te maken? Bij Livin24 vind je een uitgebreid assortiment aan verschillende tafels met ovaalvorm. Daarnaast vind je bij ons verschillende materialen, zodat er een model tussen zit die past bij jouw wensen.

Wil jij graag eerst de tafel in het echt bekijken? Ook dat is mogelijk. Kom langs in onze showroom om zelf de producten te ervaren. Onze specialisten staan voor je klaar om je te adviseren, zodat jij de