Visgraat tafel

Visgraat tafel voor in ieder interieur

Een visgraat tafel heeft een moderne uitstraling door het patroon op het tafelblad. Visgraat zien we steeds meer terug komen in het interieur. Het motief geeft een speels effect aan de eettafel en is dan ook erg geliefd. Het leuke van de visgraat tafel is dat het gemakkelijk te combineren is binnen verschillende interieurstijlen. Binnen de industriële interieurstijl past dit patroon juist heel goed. Wat we veelal terug zien bij de industriële stijl is dat er veel strakke lijnen zijn. Een visgraat tafelblad kan dan juist er voor zorgen dat deze strakke lijnen wat meer worden doorbroken.

Binnen een moderne interieurstijl zien we het motief al vaker terug. Combineer dan bijvoorbeeld de visgraat tafel met een visgraat dressoir. Dit combineert het patroon leuk door het huis en zorgt voor een speels maar toch modern effect. Wanneer je deze combinaties durft te maken, zul je gaan zien dat er een enorm leuke maar ook luxe sfeer in de ruimte komt.

Visgraat tafel: Zwart of houtkleur?

Wil je een visgraat tafel in het zwart? Of hou je het toch liever bij een houtkleur? Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw interieurstijl en eigen wensen. Een houtkleur geeft snel een warme uitstraling aan het interieur. Dit past bijvoorbeeld goed binnen een landelijk interieur, maar zal ook goed passen binnen een industrieel interieur! Het contrast zorgt voor een warm effect binnen de industriële stijl die we vaak herkennen aan koele tinten. Hier past een visgraat eettafel perfect bij. 

Daarnaast zien we ook dat het hout bewerkt wordt bijvoorbeeld met een kleurolie. Of juist dat het volledig gedekt wordt. Dit levert bijvoorbeeld een donkere houtkleur op, maar ook zwart is een kleur die we terugzien. Een zwarte visgraat tafel is ook enorm makkelijk te combineren. Het past zowel in een modern als industrieel interieur. In industriële meubels zien we het gebruik terugkomen van zwarte accenten.

Waar komt het visgraat patroon vandaan?

Een andere benaming voor het visgraat patroon is ook wel het herringbone patroon. Een motief dat gemakkelijk te herkennen is. De houten planken zijn allemaal even breed en lang. Deze planken worden vervolgens loodrecht op elkaar gezet. Het typerende patroon is wat er vervolgens ontstaat. Dit patroon kennen we al van vele jaren geleden. In de 16e eeuw zagen we dit patroon veelal terugkomen in kastelen en paleizen. Het straalt namelijk luxe, klasse en stijl uit. Tegenwoordig zien we het patroon weer terugkomen in het interieur. Zowel in vloeren als in meubelstukken. Met de aanschaf van een visgraat tafel ben je verzekerd van een meubelstuk dat luxe en klasse uitstraalt. Combineer de tafel met een visgraat salontafel om zo een en al luxe uit te stralen in het interieur!

Welke vorm visgraat eettafel past in mijn huis?

Eettafels zien we vaak in verschillende vormen. De meest voorkomende vorm is een rechthoekige. Hier komt het patroon goed in uit door de strakke omlijningen die de vorm biedt. Maar wat we ook steeds meer terugzien is een visgraat tafel rond. Ronde eettafels zien we steeds vaker voorbij komen in het interieur. De ronde vormen doorbreken de rechte lijnen binnen het interieur. Daarnaast kun je hier gezellig aan dineren. Om te bepalen welke vorm binnen jouw huis past, is het een kwestie van meten.

Visgraat tafel bestellen?

Wil je visgraat tafel bestellen? Bij Livin24 vind je verschillende eettafels met een eigen afmeting en uitstraling. Bekijk vooraf welke afmeting jouw voorkeur heeft om teleurstellingen achteraf te voorkomen. Wil je zes personen kwijt aan tafel? Dan is het advies om een tafel van minimaal 230 centimeter te bestellen. 

Wil je graag meer informatie hebben voordat je tafel gaat aanschaffen? Vraag gerust om meer informatie. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Bestel vandaag nog een visgraat tafel!