Advies over stofeigenschappen

Stoffen1
 

Advies over stofeigenschappen

Voor onze meubelen selecteren we alleen de beste materialen zodat we altijd kwaliteit kunnen garanderen. Zo kun jij zo lang mogelijk van jouw meubels genieten.

Bij Livin24 werken wij met verschillende materialen

Uitleg stofeigenschappen

Elke materiaalsoort heeft zijn eigen unieke eigenschappen, deze zijn te herkennen aan onderstaande iconen. Onderstaand wordt per stofeigenschap uitgelegd wat deze precies inhoudt en welke voordelen dit heeft voor jou.

Water
Eigenschap

Waterafstotend

Een waterafstotende stof neemt geen water op in de stof. De druppels blijven op de stof liggen en trekken er dus niet in. Dit geldt voor alle vochtige vloeistoffen, zelfs voor rode wijn! De stof is makkelijk weer schoon te maken door het af te nemen met een lichtvochtige doek. Het vocht zal hierdoor geabsorbeerd worden.

Vuilafstotend 1 png
Eigenschap

Vuilafstotend

Een vuilafstotende stof neemt geen vuil op. Geen zorgen dus wanneer je met vette vingers aan de stof zit. Dit is makkelijk schoon te maken door het af te nemen met een lichtvochtige doek. Blijf je de vlek na het schoonvegen toch nog zien? Maak het dan schoon met een neutraal schoonmaakmiddel zonder chloor en/of zuren. Hierdoor zal het schoonmaakmiddel niet in de stof bijten en dit voorkomt lelijke vlekken. De vlek zal verdwijnen en jouw product is weer zo goed als nieuw.

Pet friendly png 1
Eigenschap

Pet friendly

Op een stof die pet friendly is, ontstaan niet snel haken. Dieren nagels veroorzaken bij normaal gebruik dus niet snel haaltjes op deze stof. Je huisdier kan rustig op deze stof liggen of er overheen lopen zonder dat dit gemakkelijk schade veroorzaakt. Let op; geen enkele stof is onverwoestbaar en bestand tegen krabben.

Daarnaast is de stof ook vrij van schadelijke stoffen en daarmee veilig voor je huisdier en jezelf. Tot slot zijn alle pet friendly stoffen gemakkelijk in onderhoud. Haren blijven op het oppervlak liggen waardoor bij een pet friendly stof deze gemakkelijk te verwijderen zijn met een stofzuiger of kledingroller.

Good for babies png1
Eigenschap

Good for babies

Een stof die ‘good for babies’ is, is vrij van schadelijke stoffen en is getest op kleurechtheid. Wanneer er speeksel, transpiratie of water op de stof terecht komt, blijft de kleur van de stof behouden. Daarnaast zijn de stoffen gemaakt met een correcte zuurtegraad en zijn de stoffen zacht en veilig voor de huid. Hierdoor stel jij je baby niet bloot aan stoffen die onaangenaam aanvoelen aan de huid en deze kunnen irriteren.

Good for planet png 1
Eigenschap

Good for planet

Een stof die goed is voor de planeet, is vrij van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. De stoffen zijn dus op een duurzame wijze geproduceerd. Wanneer een stof goed is voor de planeet, is deze geproduceerd zonder chemische stoffen zoals:

  • Organische tinverbindingen
  • PFC
  • Bisfenol A (BPA)

Hierdoor word je niet blootgesteld aan schadelijke stoffen die je gezondheid kunnen schaden.

Non flammable1
Eigenschap

Non flammable

Een stof met het kenmerk non flammable is niet vatbaar voor een smeulende sigaret die 15 seconden lang tegen de stof wordt aangehouden. Daarnaast is de stof ook bestand tegen vuurvonkjes. Naast dat deze stof niet gemakkelijk vlam vat, blijft er ook geen brandplek achter op de stof.

Certified 1 png
Eigenschap

Certified

Een gecertificeerd product voldoet aan de OEKO-TEX Standard 100 eisen die opgesteld zijn voor een product van stof. Deze certificeringen zijn opgedeeld in vier verschillende productklassen. Wanneer een stof meer in contact komt met de huid, moet deze aan verschillende eisen voldoen. Zo moet het zacht zijn voor de huid en vrij zijn van schadelijke stoffen. De OEKO-TEX standard 100 kent de volgende vier klassen:

  • Productklas 1: Stoffen voor baby’s en kinderen tot drie jaar oud. Deze stoffen voldoen aan de strengste eisen voor stoffen en zijn dus de veiligste stoffen die je kunt vinden.
  • Productklas 2: Stoffen die direct in contact komen met de huid op een groot oppervlak. Dit zijn bijvoorbeeld kledingstukken als t-shirts, broeken etc.
  • Productklas 3: Stoffen die niet tot nauwelijks direct in contact komen met de huid. Dit zijn bijvoorbeeld kledingstukken als jassen, riemen of blouses.
  • Productklas 4: Decoratieve stoffen op artikelen zoals gordijnen, vloerkleden, tafelkleden etc.

Meubelstoffen zijn stoffen die niet tot nauwelijks in contact komen met de huid, daarom moeten ze minimaal voldoen aan productklasse 3. De stoffen op de meubelstukken die je vindt bij Livin24 voldoen minimaal aan productklasse 2 en zijn dus helemaal veilig. Je kunt dus heerlijk lang zonder zorgen zitten op onze meubelstukken.