Eco-leren stof Brooklyn

Eco leren stof Brooklyn
 

Eco-leren stof Brooklyn

De stof Brooklyn is een eco-leren stof die gemaakt is van leer in combinatie met polyester. De Brooklyn stof heeft een stoere, maar toch elegante look waardoor deze perfect past in verschillende interieurstijlen. Stof eco-leer Brooklyn bestaat voor 70% uit leer en voor 30% uit polyester.

Industriële barkruk Boston eco leder2

Eco-leer wordt gemaakt van overgebleven resten leer in combinatie met polyester. Wanneer patronen van leren huiden worden versnipperd, blijven er resten over. Deze resten leer worden gemalen en met polyester gecombineerd om eco-leer te vormen. De toplaag van de Brooklyn stof bestaat uit een laag van polyurethaan (PU).

Eco-leren stof Brooklyn heeft enkele voordelen ten opzichte van echt leer, de stof is duurzaam en is makkelijk schoon te maken. Daarnaast is de stof waterafstotend en wordt er geen vocht geabsorbeerd waardoor er geen vlekken ontstaan. Daarnaast is een voordeel van eco-leer ten opzichte van echt leer dat deze warm als stof aanvoelt. Echt leer kan koud aanvoelen in de winter en warm in de zomer.

De stof Brooklyn heeft een Martindale score van 45.000, dit betekent dat de stof zeer slijtvast is. Een score van 45.000 staat gelijk aan 45.000 zituren.

Unieke stofeigenschappen stof Brooklyn

Eco-lederen stof Brooklyn heeft een unieke stofeigenschap ten opzichte van andere stoffen. Zo is de Brooklyn stof waterafstotend.

Dit betekent dat de stof geen water opneemt, druppels blijven op de stof liggen en trekken er niet in. Dit geldt voor alle vochtige vloeistoffen, zelfs voor rode wijn. De Brooklyn stof is makkelijk weer schoon te maken met een lichtvochtige stof.

Water resistant800x800
Eco leather png 1000x1000
Canvas wit

Voor- en nadelen Brooklyn stof

Industriële barkruk Texas ecoleer cognac8

Voordelen

  • Makkelijk in onderhoud.
  • Waterafstotend en minder kans op vlekken.
  • Eco-leren stof Brooklyn heeft een langere levensduur.
  • Flexibeler en goedkoper dan echt leer.
Industriele eetkamerstoek Luke antraciet eco leer 6

Nadelen

  • Kan verkleuren in aanraking met zonlicht.
  • Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen onherstelbare schade aanbrengen
Leather look care kit
Brooklyn

Stof onderhoud

Eco-leren stof Brooklyn is makkelijk in onderhoud omdat de stof van nature al waterafstotend en vlekbestendig is. Wij raden het aan om jou eco-lederen meubel twee keer in het jaar te behandelen met een care kit speciaal ontwikkeld voor eco-leder met een PU toplaag. De behandeling van de Brooklyn stof is hetzelfde als een stof van PU leer, dit komt doordat de toplaag van Brooklyn stof gemaakt is van polyurethaan (PU). Met de PU kunstleer care kit kun jij je meubelen dus goed onderhouden en ben je gegarandeerd van langdurig plezier van je meubel. De care kit bestaat uit een clean & care product gespecialiseerd in het reinigen, opfrissen en verzorgen van je meubel.

Let op: wij raden het af om een care kit te gebruiken voor echt leer, hierdoor kunnen vlekken en beschadigingen ontstaan.

Samenstelling stof

De eco-leren stof Brooklyn is gemaakt van 70% leer en van 30% polyester. De toplaag van de stof is gemaakt van een laag polyurethaan (PU).

Texas Brooklyn

Heeft de eco-leren stof Brooklyn je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof Brooklyn.