Ribstof Rosedale

Stoffenpagina ribstof Rosedale

Ribstof Rosedale is een zachte stof die ook wel corduroy of ribfluweel wordt genoemd. De stof heeft ribbels in de lengterichting van de stof. Ribstof staat bekend als een stevige stof van zeer goede kwaliteit, hierdoor is stof Rosedale perfect geschikt voor het bekleden van meubels.

Stoel Mace

Stof Rosedale is een ribstof. Ribstof wordt gemaakt door gebruik te maken van de techniek inslagpoolweefsel. Tijdens het weven van de stof wordt er een extra draad mee geweven over het basisweefsel. Vervolgens worden deze weefsels op gelijkmatige afstand doorgesneden. Hierdoor ontstaat er het geribbelde effect.

Ribstof Rosedale is gemaakt van polyester. Polyester is een veelvoorkomend materiaal bij meubelstoffen omdat deze ontzettend sterk en slijtvast is. De Rosedale stof heeft een Martindale score van 40.000, dit staat gelijk aan 40.000 zituren voordat de stof gaat slijten.

Unieke stofeigenschappen stof Rosedale

Ribstof Rosedale is een sterke, kwalitatieve stof met enkele unieke stofeigenschappen. Naast de hoge Martindale score, is de stof ook waterafstotend.

Doordat de stof waterafstotend is neemt deze geen vocht op, maar blijft dit liggen op de stof. Dit geldt zelfs voor hardnekkige vloeistoffen als rode wijn. Wanneer er toch vloeistoffen op de stof Rosedale terecht komen, is dit makkelijk schoon te maken met een licht vochtige doek.

Voor- en nadelen

Mace zoom

Voordelen

  • Sterke en kwalitatieve stof
  • Waterafstotend en minder kans op vlekken
  • Gaat niet pillen
Mace zoom 2

Nadelen

  • De stof niet in onmiddellijk contact met een warmtebron plaatsen
  • Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen onherstelbare schade aanbrengen
Textile care kit 500 ml
Rosedale

Onderhoud stof

Ribstof Rosedale is een stof die makkelijk in onderhoud is, omdat deze vooraf al geïmpregneerd is, waardoor deze water-en vuilafstotend is. Naarmate de tijd verstrijkt, slijt de geïmpregneerde laag. Dit is een natuurlijk proces wat ontstaat door de wrijving tussen twee oppervlaktes.

Daarom raden wij het aan om de Rosedale stof één keer in het half jaar te behandelen met een carekit speciaal ontwikkeld voor textiel, dit kan bijvoorbeeld met onze Textiel Care kit. De Textiel Care kit bestaat uit een cleaner en een protector. De protector zorgt voor een nieuwe beschermlaag op de stof. De cleaner kan gebruikt worden mochten er toch vlekken in de stof zijn terechtgekomen.

Samenstelling stof

De ribstof Rosedale is gemaakt van 100% polyester. Polyester als meubelstof is ontzettend sterk en slijtvast.

Mace Rosedale

Heeft de ribstof Rosedale je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof Rosedale.