Stof Parkchester

Microvezel stof Parkchester
 

Microvezel stof Parkchester

Microvezel stof Parkchester is een zachte stof met een neutrale uitstraling. De stof is gemaakt van polyester en past door zijn neutrale uitstraling in verschillende interieurstijlen. Polyester als meubelstof staat bekend als een stevige en kwalitatieve stof, die jarenlang meegaat.

Fauteuil paris cognac microvezel 4

Microvezel wordt gemaakt van microvezelgaren, welke gemaakt zijn van polyester en polyamide. Dit zijn beide synthetische vezels, waardoor de stof enorm slijtvast is. De microvezelgaren worden plat geweven en de vezels zijn erg klein. Dit is de reden waarom de Parkchester stof zacht aanvoelt. Door de zachte stof wordt het zitcomfort bevorderd.

Microvezel stof Parkchester heeft een Martindale score van 34.000, dit betekent dat de stof erg slijtvast is. De Martindale score staat gelijk aan het aantal zituren van het meubel, voordat deze slijt. In het geval van de Parkchester stof is deze dus erg hoog.

Unieke stofeigenschappen Parkchester

De microvezel stof Parkchester heeft een aantal unieke eigenschappen, die bevorderlijk is voor de kwaliteit van de stof.

Zo is de Parkchester stof waterafstotend. Vloeistoffen blijven op de stof liggen en trekken er niet in. Daarnaast is de stof ‘good for babies’. Een stof met deze eigenschap is vrij van schadelijke stoffen en is getest op kleurechtheid. Tot slot heeft de Parkchester stof de eigenschap ‘good for planet’. Dit betekent dat de stof op duurzame wijze is geproduceerd en vrij is van stoffen die schadelijk zijn voor het milieu.

Water resistant800x800
Good for planet800x800
Good for babies 800 x800

Voor- en nadelen stof Parkchester

Fauteuil Paris groen

 

  • Slijtvast door de Martindale score van 34.000.
  • De stof is waterafstotend.
  • Geschikt voor intensief gebruik.
  • Kleurecht.
Fauteuil paris blauw

 

  • De stof kan statisch zijn.
  • Overmatig zonlicht vermijden.
Textile care kit 500 ml
Parkchester

Stof onderhoud

Microvezel Parkchester in makkelijk in onderhoud omdat deze vooraf al geïmpregneerd is. Bij de stof is het belangrijk om eens in de zoveel tijd te haartjes op te ruwen om zitspiegel te voorkomen. Zitspiegel zijn platgedrukte haartjes die een zichtbaar vlak vormen. Gebruik voor het opruwen een licht vochtige doek en wrijf voorzichtig tegen de richting van de haartjes in.

Stof Parkchester is van nature al waterafstotend en vooraf geïmpregneerd. Deze geïmpregneerde laag slijt wel met tijd, naarmate er meer op gezeten wordt. Dit is een natuurlijk proces door twee oppervlakten die elkaar raken. Om de stof weer opnieuw te beschermen, adviseren wij een care kit speciaal ontwikkeld voor microvezel, bijvoorbeeld onze Textiel Care kit. De Textiel Care kit bevat een protector en een cleaner. De protector biedt bescherming tegen water, vet, olie en andere vlekmakers. De cleaner verwijderd vlekken mochten er toch hardnekkige vlekken in de stof zijn gekomen.

Tot slot is het aangeraden om scherpe voorwerpen en overmatig zonlicht te vermijden.

Samenstelling stof

De Parkchester stof is gemaakt van 100% polyester. Polyester als meubelstof is vlekbestendig en verkleurt minder snel bij zonlicht. Daarnaast is polyester ontzettend sterk met een hoge Martindale score.

Paris Parkchester

Heeft de microvezel stof Parkchester je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof Parkchester