Vloerlampen

Vloerlampen voor iedere ruimte

Met een vloerlamp zit je niet gebonden aan een ruimte. Doordat de lamp niet bevestigd hoeft te worden aan de muur of aan het plafond, kan deze gemakkelijk verplaatst worden. Een lamp met een mooie driepoot krijgt snel een stoer karakter. Zet de lamp neer in de woonkamer. Toch liever meer verlichting in een andere ruimte? Verplaats hem dan bijvoorbeeld naar de slaapkamer. Zo kun je de lamp op de vloer op iedere gewenste plek kwijt.

Verschillende stijlen vloerlampen

Een huis heeft een eigen interieurstijl. Een vloerlamp daar op aanpassen is erg goed mogelijk. Een industriële vloerlamp is te herkennen aan het gebruik van metaal en hout. De combinatie hiervan zorgt voor een stoere touch. Wat we veel hierbij terugzien in het gebruik van hout, metaal en de kleur zwart. Een bron van licht is dan een mooie afsteker in combinatie met de materialen. 

Daarnaast zijn er ook moderne vloerlampen. Deze zijn vaak te herkennen door het gebruik van glas, bijvoorbeeld in de bol. Daarnaast hebben deze lampen vaak ook geen kap. Het geeft een ruimtelijk effect en het licht wordt breed verspreid. Veel gebruikte kleuren bij moderne vloerlampen zijn:

  • Wit
  • Zwart
  • Zilver
  • Metaalkleuren
  • Koper

Een lamp op de vloer als decor

Een vloerlamp hoeft niet altijd functioneel te zijn. Het kan ook enorm goed gebruikt worden als decoratiestuk. Het kan bijvoorbeeld net zo zijn dat er een lege plek in het interieur is die wel wat opvulling kan gebruiken. Door de lichtpunten door de ruimte heen te verspreiden, bereik je een optimale lichtverdeling.

Dimbare vloerlampen

Met verlichting wil je natuurlijk sfeer creëren in de ruimte. Vloerlampen worden vaak gebruikt om de donkere hoeken in huis op te lichten. Daarnaast wordt het ook wel gebruikt als een staande leeslamp. Het is daarbij dan fijn dat als de lichtsterkte naar eigen wens ingesteld kan worden. Bij het lezen is een wat sterker licht van belang, zodat de letters ook in de avond leesbaar zijn. Ben je uitgelezen? Dan is het fijn om de lichtsterkte weer wat zwakker te maken, zodat er meer een sfeerverlichting ontstaat. Een vloerlamp die dimbaar is, is dan ook een perfecte keuze. 

Vloerlampen online kopen?

Overtuigd dat een vloerlamp onmisbaar is? Dan is het nu tijd om een te bestellen. Bij Livin24 vind je een ruim aanbod, geschikt voor ieder interieur. Heb je een vraag over het product? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met het maken van een goede keuze. In welke ruimtes mis jij nog een aantal vloerlampen?