Ribstof

Eetkamerstoel op wieltjes mace ribstof taupe 9
 

RIBSTOF

De meubels van Livin24 zijn gemaakt van verschillende materialen. Een hiervan is ribstof. Ribstof is een stof met zachte ribbels in de lengterichting van de stof. Wij leggen je uit wat ribstof precies is, hoe je dit materiaal het beste kunt onderhouden en de voor- en nadelen.

Barkruk Luna cognac Vera Urlings1
Livin24

Wat is ribstof?

Ribstof, ook wel corduroy of ribfluweel genoemd, is een stof met zachte ribbels in de lengterichting van de stof. De stof wordt vaak gemaakt synthetische vezels, zoals polyester, katoen en polyacryl. Ribstof heeft een zeer goede en sterke kwaliteit. Dat maakt de stof uitermate geschikt voor intensief woongebruik!

Ribstof heeft een fijne, warme uitstraling en voelt daarnaast ook heerlijk zacht aan. De stof is door de vezels goed bestand tegen invloeden van direct zonlicht en blijft ook hierdoor extra lang mooi.

Voor- en nadelen van ribstof

Ribstof zorgt voor een fijne, warme uitstraling van het interieur. Daarnaast heeft ribstof nog vele voordelen. Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

Eetkamerstoel op wieltjes mace ribstof cognac 9

Voordelen

  • Waterafstotend
  • Goed bestand tegen zonlicht
  • De stof gaat niet pillen
  • Sterke en kwalitatieve stof
Eetkamerstoel draaibaar Luna ribstof groen6

Nadelen

  • Niet bestand tegen haren van huisdieren
  • Er kan een zitspiegel ontstaan; een soort schaduw op het zitvlak
Textile care kit 500 ml
Ribstof

Onderhoud

Om uw ribstoffen meubelen nog langer mooi te houden is het belangrijk om de haartjes zo nu en dan voorzichtig op te ruwen. Doe dit vooral op de plekken waar u vaak zit ter voorkoming van een zitspiegel (platgedrukte haartjes die een zichtbaar vlak vormen). Gebruik voor het opruwen een licht vochtig doek en wrijf de over de stof zodat de haartjes weer overeind gaan staan. Dit kunt u eventueel ook doen met een kledingborstel.

Wij adviseren om uw ribstoffen meubels voor gebruik eventueel te behandelen met een protector spray voor extra bescherming tegen vet, water, olie en andere vlekken makers. Onze Textiel care kit maakt uw meubels onzichtbaar vlek werend en waterafstotend!

 

Eetkamerstoel op wieltjes mace ribstof taupe 8
Eetkamerstoel draaibaar Luna ribstof zwart6
 

Producten gemaakt van ribstof

Velours côtelé, oftewel ribstof bestaat al sinds de achttiende eeuw. De stof werd voornamelijk gebruikt voor werkkleding en het stofferen van meubels, omdat de stof zo sterk is. De populariteit is sindsdien niet meer weg te slaan. Naast de sterkte van de ribstof geeft de stof ook een 'seventies' look aan je meubels. Ribstof blijft dus een echte klassieker!

Ribstoffen meubels zijn uit menig interieur niet meer weg te denken. De stof is namelijk waterafstotend en gaat niet snel pillen. Het populaire materiaal komt dan ook op verschillende meubels voor. Al onze eetkamerstoelen en fauteuils van ribstof zijn ook van sterke kwaliteit. Zo kun je lang genieten van je ribstoffen meubels en hebben ze een mooie retro look in jouw eet- of woonkamer!