Boomstamtafels

Boomstamtafels met een unieke uitstraling

Een boomstamtafel is een unieke tafel die steeds vaker terug komt in het interieur. Boomstamtafels hebben hun naam te danken aan de vorm van de boomstam die het tafelblad heeft. Het lijkt dus net alsof de boom zo op het onderstel is gezet en er verder geen bewerking aan de tafel is geweest. Op deze manier haal de je natuur zo je huis in!

Wat zijn de kenmerken van een boomstamtafel?

Een boomstameettafel is natuurlijk direct te herkennen. Het tafelblad springt eruit wanneer deze in de ruimte staat. Het is namelijk heel wat anders dan de strakke, rechte lijnen die we gewend zijn bij eettafels. Het tafelblad volgt de natuurlijke vormen van een boom. Een eettafel met deze natuurlijke vormen is dan ook altijd gemaakt van hout. Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt kunnen worden voor boomstamtafels:

  • Eikenhout
  • Acaciahout
  • Suar hout

Doordat de tafel gemaakt is van hout, zijn de nerven nog goed zichtbaar. Dit zorgt er voor dat de tafel een levendige uitstraling krijgt.

Past een boomstamtafel in verschillende interieurstijlen?

Boomstamtafels zijn goed te combineren in verschillende interieurstijlen. Door de natuurlijke vormen van het tafelblad krijgt de tafel zijn unieke eigen uitstraling. Een eettafel met deze natuurlijke vormen zien we dan ook veelal terug in:

  • Landelijke interieurstijlen
  • Industriële interieurstijlen
  • Moderne interieurstijlen

Landelijke interieurstijlen zijn vaak te herkennen aan het vele gebruik van hout en andere natuurlijke vormen en materialen. Een boomstameettafel past dan ook perfect binnen deze interieurstijl. Ook binnen de industriële stijl is deze tafel een goede toevoeging. De combinatie van hout en donker metaal geeft snel een industriële uitstraling. Ten slotte past deze tafel ook enorm goed in een modern interieur.

Hoe kan ik mijn tafel met boomstamvorm het beste onderhouden?

Een houten tafel is enorm gemakkelijk in onderhoud. Voordat de tafel klaar is voor de verkoop, wordt de tafel geschuurd zodat er geen splinters kunnen zijn. Daarnaast wordt de tafel gelakt zodat deze beschermd is tegen vocht en vlekken van buitenaf. Om er zeker van te zijn dat de boomstamtafel nog jarenlang mooi blijft, is het aan te raden om te tafel jaarlijks te behandelen. Door middel van een speciale care kit kan het hout weer opnieuw behandeld worden. Door dit jaarlijks te herhalen, wordt de tafel jaarlijks weer beschermd tegen vocht van buitenaf. Zo ben je verzekerd dat de boomstamtafels bij Livin24 altijd garant staan voor jarenlang plezier. 

Boomstamtafels online kopen?

Met een boomstamtafel haal je de natuur dus gemakkelijk in huis. Daarnaast mag een eettafel sowieso niet ontbreken in het interieur. Een tafel met natuurlijke vormen zal ook erg goed zijn plek vinden in iedere eetkamer. Wil je meer weten over deze eettafels? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag verder over onze boomstamtafels.