Eetkamerbanken

Eetkamerbanken; dineren in stijl

Eetkamerbanken zijn ontzettend populair en een echte blikvanger aan je eettafel! Ze geven net even een andere touch dan een eetkamerstoel. Daarnaast is een eetkamerbank een ideale oplossing als je graag met veel mensen aan tafel zit. Met een bank voor aan de eettafel is wordt natafelen een waar feestje. Zo kun jij heerlijk dineren in stijl. Ook niet geheel onbelangrijk, een eetkamerbank is ontzettend comfortabel!

Een eetkamerbank passend bij jouw eetkamer

Eetkamerbanken zijn perfect voor het optimaal benutten van de ruimte in de eetkamer. Een eettafel bank wordt vaak gecombineerd met eetkamerstoelen. Plaats aan de ene kant van je eettafel de stoelen en aan de andere zijde je eetkamerbank. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om aan beide zijden van de tafel eetkamerbanken te plaatsen. Dit is geheel afhankelijk van jouw smaak en wensen.

Wil jij het wel één geheel houden in je eethoek? Tegenwoordig worden bij eetkamerbanken ook steeds vaker bijpassende eetkamerstoelen gemaakt. Zo heb je toch heel iets anders maar wel in dezelfde stijl.

Een eettafel bank voor iedere interieurstijl

Eetkamerbanken zijn er in verschillende modellen, maten en kleuren. Dit is maar goed ook, want iedereen heeft tenslotte een andere smaak. Voor welke eetbank jij gaat, hangt volledig af van jouw wensen op het gebied van design en comfort.

Vindt jij comfort een belangrijk aspect? Ga dan voor een bank aan de eettafel met rugleuning. Zo heb jij een goede ondersteuning in de rug en kun jij urenlang natafelen op je gloednieuwe bank. Wil jij de eetkamerbank tegen de muur plaatsen? Ga dan voor een bank zonder rugleuning. Plaats leuke kussentjes erop en you’re good to go!

Naast de verschillende modellen, komen eetkamerbanken natuurlijk ook in verschillende materialen. Ga voor een stoere leren eetkamerbank of juist voor de zachtheid van een stoffen bank. Een materiaal die we ook veel terug zien bij eetkamerbanken is hout.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een eetkamerbank

Bij de aanschaf van je eetkamerbank zijn er een aantal belangrijke dingen waar je aan moet denken voordat je een aankoop doet. Allereerst moet de eetkamerbank natuurlijk passen bij je interieur en smaak. Maar heb je al nagedacht over de praktische zaken?

Kies bijvoorbeeld voor eetkamerbanken die qua lengte overeenkomt met je eettafel. Zo zorg je er namelijk voor dat je geen loze ruimte creëert. Daarnaast is de hoogte van je bank voor je eettafel een belangrijk punt. Hierdoor heb je de juiste houding en voldoende ruimte om aan te schuiven. De ideale hoogte tussen de onderkant van het tafelblad en de zithoogte is tussen de 20 en 30 centimeter.

Eetkamerbanken kopen?

Ga jij voor die unieke, speelse uitstraling aan je eettafel en heb jij je keuze gemaakt voor een eetkamerbank. Maar ben jij er misschien toch nog niet helemaal uit welk model of kleur het beste bij jouw past? Laat je adviseren door ons team, passend bij jouw interieur & woonstijl! Of kom eens langs in onze showroom, zo kun jij direct proef zitten op één van onze comfortabele eetkamerbanken!