Vloerkleed kopen? Tips en advies bij de aankoop van een vloerkleed!

Vrijdag 02-02-2018
Vloerkleed kopen? Tips en advies bij de aankoop van een vloerkleed!

Vloerkleden zorgen voor veel sfeer in het interieur en zorgen ervoor dat je voeten op een stijlvolle wijze lekker warm blijven. Met een prachtig vloerkleed sla je twee vliegen in één klap. Leg een kleed neer in de woonkamer bij de bank, of juist in de slaapkamer naast je bed, zodat je op een zachte ondergrond terechtkomt als je uit bed stapt. Wereldse sferen en grafische prints doen het altijd goed in huis, want ze zorgen voor een knusse en authentieke uitstraling in huis. Bovendien zal een kleed de ruimte optisch groter doen lijken!

De juiste afmeting van het vloerkleed

Start bij het begin: welke afmeting is het meest ideaal voor mijn beoogde vloerkleed? Er later achter komen dat je favoriete vloerkleed niet beschikbaar is in je gewenste maat, zou jammer zijn. Wanneer je kiest voor een te groot vloerkleed kan dit ook afbreuk doen aan een ruimte, en dat willen we natuurlijk voorkomen! Bij vloerkleden geldt wel de regel: bigger is better. Net die paar extra centimeters maken het verschil tussen een vloerkleed wat de kamer eenheid geeft of zorgt voor de juiste verdeling. Je doet er goed aan om, voor het bepalen van de afmetingen van het vloerkleed, goed naar de opstelling van de bank en de salontafel te kijken. Heb je de salontafel voor de bank staan? Laat dan het vloerkleed onder de salontafel leggen en laat het doorlopen tot onder de bank om een geheel te creëren tussen deze twee meubelstukken. De afmetingen van het vloerkleed kun je dan baseren op de breedte van de bank en de diepte van de salontafel.  

Het juiste materiaal voor jouw vloerkleed

Vloerkleden zijn er in een wereld aan kleuren, prints en zo ook materialen. Het materiaal van een vloerkleed is zeker van belang en daarom adviseren we je daarin graag zo optimaal mogelijk.

Chenille, katoen en polyester

stevig materiaal

duurzaam

weinig tot geen pluisvorming

Wol en viscose

minder pluisvorming

goed te weinigen

hoog comfort  

Het juiste type vloerkleed

Naast de verschillende materialen, zijn er ook verschillende types vloerkleden. Vloerkleden zijn in te delen in drie verschillende types: hoogpolig, laagpolig en platweef. Deze types hebben zowel functionele als visuele eigenschappen. We zetten de voor- en nadelen even overzichtelijk voor je op een rijtje.

Hoogpolig vloerkleed

 comfortabel en lekker zacht

 gemakkelijk te onderhouden

- niet te adviseren onder een eetkamertafel

- door de hoge pool meestal niet in strakke dessins beschikbaar

Laagpolig vloerkleed

 Strakker in ontwerp ten opzichte van een hoogpolig vloerkleed

 Zeer gemakkelijk in onderhoud

 Makkelijk te plaatsen onder een eetkamertafel

 Biedt warme in de winter en zorgt voor een "luchtige" look in de winter, dus biedt 365 dagen woonplezier!

- minder warm aan de voeten dan een hoogpolig tapijt

Platweef vloerkleed

 Uiterst comfortabel

 Meestal vervaardigt uit scheerwol en hierdoor heerlijk zacht

- Bij gebruik van grover wol niet te adviseren onder een eetkamertafel

- Pillen kan voorkomen  

De juiste stijl voor jouw interieur

Etnische vloerkleden

Etnische vloerkleden met een oriëntaalse of wereldse print zijn helemaal terug van weggeweest! Oriëntaalse kleden hebben meestal warme oosterse tinten zoals donkerblauw, rood en oker. Wereldse sferen doen het altijd goed in huiswant ze zorgen voor een knusse en authentieke uitstraling in huis. 

Scandinavische vloerkleden

Bij Scandinavische vloerkleden denken we tegenwoordig nog steeds aan schapenvachten en hoogpolige tapijten. Maar niets is minder waar! Onze Noorderburen verwerken hun simpele, strakke en efficiënte ontwerp in hun vloerkleden, welke zorgen voor veel sfeer in huis. De absolute trend in vloerkleden dit jaar is de grafische print, welke vanuit Scandinavië is komen overwaaien.  

De juiste kleur

Nadat je de juiste afmeting, materiaal, type én stijl gekozen hebt voor je vloerkleed kun je overgaan tot het leukst gedeelte: het kiezen van de juiste kleur. Houdt hierbij ook rekening met het materiaal van het vloerkleed. Heb je gekozen voor een duurder, duurzamer vloerkleed van wol?

Kies dan voor een tijdloze kleur zoals grijs of beige. Bij een investering als deze is het natuurlijk de bedoeling dat het kleed een tijdje meegaat! Ook een vloerkleed met veel kleur kan veel voor je ruimte doen. Zorg er dan wel voor dat in ieder geval één van de kleuren uit het kleed, terugkomt in je interieur. Zo zorg je voor de perfecte balans in je interieur! 

Bron: Pinterest

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden