Eco-leren stof Yankee

Eco leren stof Yankee
 

Eco-leren stof Yankee

De stof Yankee is een eco-leren stof met een stoere uitstraling. De stof is gemaakt van echt leer in combinatie met polyester. Stof Yankee heeft een gevlekte structuur en past perfect in verschillende interieurstijlen.

Industriële fauteuil Ivy ecoleer

Eco-leer is een duurzame variant op echt leer. Het wordt namelijk geproduceerd van overgebleven leerresten in combinatie met polyester. Wanneer er patronen van leren worden versnipperd, blijven er resten over. Deze resten worden in combinatie met polyester gemalen tot een nieuwe stof, eco-leer. Door de combinatie met polyester wordt de stof een stuk slijtvaster en hierdoor duurzamer. De stof Yankee heeft een Martindale score van 30.000. Een score van 30.000 staat gelijk aan 30.000 zituren voordat de stof begint te slijten.

Eco-leer heeft enkele voordelen ten opzichte van echt leer. Zo is eco-leer duurzaam en makkelijk schoon te maken. Daarnaast is een voordeel van eco-leer ten opzichte van echt leer dat deze warm als stof aanvoelt. Echt leer kan koud aanvoelen in de winter en warm in de zomer.

Unieke stofeigenschappen Yankee stof

Eco-leren stof Yankee is slijtvast, hiernaast heeft de stof ook nog een aantal unieke stofeigenschappen voor een betere stofkwaliteit.
De Yankee is namelijk waterafstotend. Dit betekent dat de stof geen vocht opneemt in de stof. Druppels blijven liggen op de stof en trekken er niet is. Hierdoor zijn vloeistoffen makkelijk te verwijderen. Zelfs rode wijn trekt niet in de stof! Daarnaast is de stof non flammable. Dit houdt in dat een stof niet vatbaar is voor een smeulende sigaret die 15 seconden tegen de stof wordt aangehouden. Tevens is de stof bestand tegen kleine vuurvonkjes.

Water resistant800x800
Non Flammable800x800
Eco leather png 1000x1000

Voor- en nadelen Yankee

Industriële fauteuil Ivy ecoleer cognac5

Voordelen

  • De stof is makkelijk in onderhoud
  • Slijtvast met een Martindale van 30.000
  • Stof Yankee is waterafstotend
  • Flexibeler en goedkoper dan echt leer
Stoel op wieltjes mila eco leer olijfgroen 9

Nadelen

  • Kan verkleuren in aanraking met zonlicht
  • Verkeerde schoonmaakmiddelen kunnen onherstelbare schade aanbrengen.
Textile care kit 500 ml
Yankee

Stof onderhoud

Eco-leren stof Yankee is makkelijk in onderhoud omdat de stof vooraf al geïmpregneerd is en hierdoor waterafstotend en vlekbestendig is. Wel slijt dit naarmate er meer op gezeten wordt, dit is een natuurlijk proces door de wrijving. Om de stof opnieuw te impregneren, adviseren wij om de stoel twee keer per jaar te behandelen met een care kit. Doordat eco-leer een combinatie is van leer en polyester, is een textiel care kit een goede bescherming.

Een textiel care kit bestaat uit cleaner en een protector. De cleaner reinigt de stof waardoor deze weer schoon en fris is. Vervolgens behandel je de stof met de protector. Dit zorgt ervoor dat de stof opnieuw geïmpregneerd wordt zodat deze weer beter waterafstotend is. Hierdoor kun je langdurig plezier hebben van je zitmeubel!

Let op: wij raden het af om een care kit te gebruiken voor echt leer. Hierdoor kunnen er namelijk vlekken en beschadigingen ontstaan omdat eco-leer een combinatie met polyester is.

Samenstelling stof

De eco-leren stof Yankee bestaat uit 70% leer en 30% polyester. Door de combinatie met polyester is de stof een duurzaam alternatief voor echt leer.

Memphis Yankee

Heeft de eco-leren stof Yankee je overtuigd?

 
Bekijk hier alle producten met de stof Yankee.