11 x tips en inspiratie voor industriële meubels!

Maandag 04-05-2020
11 x tips en inspiratie voor industriële meubels!

Robuust en stoer zijn eigenschappen die perfect passen bij industriële meubels. Industriële meubels kenmerken zich vaak door het gebruik van ruwe materialen, natuurlijke kleuren met een klein vleugje vintage. Wil jij jouw interieur een make-over geven? Met het toevoegen van een aantal industriële meubels geef jij al een hele andere touch aan jouw interieur! Wij geven 10 tips en inspiratie hoe jij die industriële touch aan je interieur kan geven waarnaar jij opzoek bent!

1. Gebruik van materialen

Industriële meubels worden vaak gekenmerkt doordat ze robuust, groot en massief zijn. Dit komt mede door het gebruik van de materialen. Materialen die we vaak terug zien bij industriële meubels zijn: hout, metaal, leer en PU en beton. In industriële meubelen zien we vaak dat er een combinatie wordt gebruikt van deze materialen, en dat is met een reden! Juist de combinatie van deze materialen zorgt voor dat industriële karakter waar jij naar op zoek bent in jouw interieur! Hout geeft een warme uitstraling, waarbij metaal en leer juist zorgen voor een stoere uitstraling.

Industriële materialen

2. Industriële eetkamerstoelen

Bij het kiezen van een industriële eetkamerstoel zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan het materiaal, de kleur, de verhoudingen en natuurlijk niet te vergeten, de eetkamertafel! Bij industriële eetkamerstoelen geldt voornamelijk ‘less is more’. Industriële eetkamerstoelen hebben vaak een robuust karakter met een minimalistische uitstraling. De zitting bestaat vaak uit een strak design gemaakt van leer of PU leder. Het frame van de industriële eetkamerstoel is meestal gemaakt van metaal, welke vaak mat of opgeschuurd is.

Industriële eetkamerstoelen

3. Industriële barkrukken

Heb jij een stoere keuken met een kookeiland of een bar en wil je deze stoere stijl doortrekken? Plaats dan een industriële barkruk aan jouw kookeiland of bar. Naast dat de barkrukken een heerlijk comfort hebben en natafelen tot een waar feestje maakt, geven industriële barkrukken ook nog eens een gezellige sfeer aan jouw interieur! Kies voor een variant met een trompetpoot die in hoogte verstelbaar is, of juist voor een model met een stoere vier poot!

Industriële barkrukken

4. Industriële fauteuils

Ben jij nou opzoek naar een echte industriële eyecatcher als meubel? Kies dan voor een industriële fauteuil! Bij een industriële fauteuil kun jij helemaal uitpakken! De meeste industriële fauteuils zijn robuust en hebben een combinatie van leer en metaal. Maak een statement in jouw interieur met een industriële fauteuil!

Industriële fauteuils

5. Industriële hanglampen

Als jij jouw interieur een industriële stijl wilt geven, mag een industriële hanglamp natuurlijk niet ontbreken! Industriële hanglampen worden tegenwoordig gemaakt met echte oude kettingen, wat de hanglamp net dat beetje extra geeft. Industriële hanglampen zijn te herkennen aan het stoere en robuuste uiterlijk. Perfect geschikt als echte blikvanger voor boven een mooie grote eettafel!

Industriële hanglampen

6. Industriële vloerlampen

Industriële vloerlampen zijn er in allerlei soorten en maten. Een stoere fabriekslamp zorgt net voor dat beetje extra licht bij de bank of lichten een donkere hoek in jouw woonkamer op! Industriële vloerlampen hebben vaak een ‘zwaar’ design, wat het stoere karakter van de vloerlamp extra benadrukt! Daarnaast is een industriële vloerlamp te herkennen aan zijn driepoot design!

Industriële vloerlamp

7. Industriële tafellampen

Hou jij van een subtielere aanpak? Kies dan voor een industriële tafellamp. Plaats op jouw dressoir in de woonkamer een stoere tafellamp. Zo creëer je toch dat industriële karakter maar hou je het wel subtiel!

Industriële tafellamp

8. Industriële eetkamertafels

Maak een statement in je interieur met een industriële eetkamertafel. Met een industriële tafel creëer je direct een stoere look in je eetkamer! Daarnaast is een grote industriële eetkamertafel perfect geschikt om heerlijk aan te zitten met vrienden en familie! Een industriële eetkamertafel heeft vaak een stoer houten blad met een metalen frame. Een trend die we op dit moment veel terug zien, is een kruispoot.

Industriële eetkamertafels

9. Industriële salontafels

Wil jij juist een industriële sfeer creëren in je woonkamer, maar wil je het wel subtiel houden? Kies dan voor een industriële salontafel. Bij industriële salontafels zien we vaak wat ze gemaakt zijn van hout en metaal. Wat ook een trend is wat we op dit moment veel terug zien is een salontafel set, vaak bestaande uit twee losse tafeltjes.

Industriële salontafel

10. Industriële kasten

Industriële meubels zijn er dus in vele soorten en maten! Wat we op dit moment veel terug zien in de industriële interieurstijl zijn industriële kasten en industriële wijnkasten. De kasten zijn vaak gemaakt uit robuust hout en metaal. De industriële kasten zijn zowel de gebruiken als decoratie, servieskast of dressoir.

Industriële kasten

11. Industriële woonaccessoires

Ben jij er nog niet helemaal zeker van of industriële meubels wat voor jou zijn? Je kunt het ook eerst klein aanpakken, door gebruik te maken van industriële woonaccessoires. Met accessoires creëer je sfeer in je interieur, maar je kunt er ook een andere soort sfeer mee creëren in je interieur! Industriële woonaccessoires zijn vaak gemaakt van metaal, hout of betonlook. Zo kun je stoere posters aan je muur hangen. Of kies juist voor metalen dienbladen of maak gebruik van een oude houten opbergkist!

Industriële woonaccessoires

Ben jij net zo enthousiast over industriële meubels als wij? Laat een reactie achter voor als je nog leuke ideeën hebt of vragen. 

Een greep uit het assortiment

Industriële boekenkast metaal hout Industriële vloerlamp Jena hout metaal Industriële fauteuil leer Industriële eetkamerstoel cognac zwart pu leer Industriële eetkamerstoel Lisa Industriële hanglamp Smoke Industriële eetkamerstoel Aaron Industriële barkrukken Industriële eetkamerstoel Morris

 

Reacties
Emma de Graaf

04-05-2020 - 09:23

Bedankt voor de leuke interieurinspiratie! Wij zijn net verhuisd van een kleine flat naar een woonhuis, dus we hebben veel ruimte te vullen. Mijn man en ik vinden de industriële stijl allebei erg mooi. De warme uitstraling van hout in combinatie met metaal is inderdaad precies wat wij zoeken! Mijn man is zelf erg handig, dus ik denk dat we bij een metaalhandel materialen halen zodat hij zelf aan de slag kan! https://www.henraath.nl/venray
Manon | Livin24

04-05-2020 - 10:30

Hi Emma,

Wat leuk om te horen dat je inspiratie hebt kunnen opdoen uit onze blog. DIY projecten zijn inderdaad ook erg geliefd in de industriële woonstijl. Ik wens jullie heel veel succes en ben benieuwd naar het eindresultaat!

Groetjes Manon, Livin24

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd
* Verplichte velden